Bygg din egen Bokhylla

June 9

Alla vet precis hur användbart en bokhylla kan vara; efter allt vi använder dem i nästan varje rum i våra hem. De kan användas för att lagra böcker, samlingar, krimskrams och alla möjliga saker. Bara en sak dock, de kan vara lite dyrt. Istället för att betala en arm och ett ben för en god kvalitet hylla eller anständigt pris för en bit av sopor, varför inte göra din egen? Det är förvånansvärt enkelt, allt du behöver göra är att följa dessa enkla anvisningar.

Material:

 • Måttband
 • Papper
 • Blyertspenna
 • Vattenpass
 • 1/4 tums plywood eller peg nedskärning dimensioner behövs
 • Lumber, 1/2 tum till 3/4 tum tjock (ditt val)
 • Handsågen
 • Hammare
 • Stor låda 4d efterbehandling naglar
 • Borra med skruvhuvudet (Philips och regelbunden) fastsättning
 • Minst 24 skruvar # 8, 2 inches lång
 • Sandpapper
 • Träfyllmedel
 • Stain eller måla
 • Pensel

Förfarande:

 1. Rita en plan. Det bästa sättet att få en bokhylla som du kommer att gilla, är att faktiskt utarbeta planer själv. Detta är faktiskt ganska lätt att göra, helt enkelt dra ut en skiss av vad du skulle vilja bokhyllan för att se ut på papper. När du har dragit ut skissen, börja placera de mått som du vill ha för din bokhylla. Till exempel om du ville ha ett ärende som var 5 meter hög, med 3 meter bred, med 1 fot djup, så måste du markera den ner på lämpligt sätt. Förresten, om du kommer att använda dessa dimensioner, kommer detta att vara ungefär en fyra hylla.
 2. Få material. Gå till din lokala hem förbättring center eller lagra och köpa material som behövs för detta projekt. Ger bara de dimensioner som du kommer att använda till folket i brädgård, och de kan skära träet till storleken för dig. Detta är lättare än att mäta allt ut själv, och gör din egen styckning. Men om du kommer att göra din egen styckning, då vara säker på att du får tillräckligt med virke för att slutföra projektet. Se till att du också får en 5 fot med tre fot bit plywood eller peg board för uppbackning av din bokhylla.
 3. Layout bitar. När du kommer hem med alla dina material, är det dags att lägga ut allt. Det enklaste sättet att göra detta är att lägga ut alla bitar enligt ditt plan. Detta gör att du kan veta exakt var allt kommer att gå, och du kommer att ha allt material till hands. Kom ihåg dock att du kommer att vilja avsätta färgen / fläck som du kommer att använda eftersom du inte vill spilla något. Om du inte får din timmer färdigskurna, så är det dags att klippa allt i storlek. Se till att du dubbelkolla alla mätningar före kapning, eftersom du vill undvika att göra några misstag.
 4. Montera. Börja montering allt tillsammans. Har någon hjälpa att hålla allt på plats när du skruvar ihop bitarna. Du vill använda skruvar eftersom de kommer att hålla upp till längre bruk och missbruk än att bara använda naglarna. Som du monterar allt, använd en vattenpass för att se till att du har alla bitar fin och rak. Ta din tid som du gör det, och undvika att rusa. Rushing leder till misstag. Som du fästa varje "hylla" vara säker på att du använder minst två skruvar på varje sida, helst använda tre för att ge extra styrka och stöd till enheten.
 5. Sand. När du har monterat allt, du borde sand enheten så det är trevligt och smidigt. Du vill inte ta emot några flisor när du använder bokhyllan. Du kommer att vilja hålla slipning tills allt är trevligt och smidig vid beröring. Det bästa sättet att testa detta är att använda en mjuk trasa, och dra den över enheten och kontrollera om det hakar. Fyll i eventuella hål eller fördjupningar med trä fyllning och sand igen för att säkerställa att allt är helt slät.
 6. Måla eller bets. Applicera din färg eller bets enligt tillverkarens anvisningar. Se till att du tillräckligt med tid för enheten att torka mellan varje beläggning. Måla och fläcken mörknar oftast när det torkar, så du kommer att vilja se till att du har nått den färg du vill ha och undvika över färgning.

Grattis, du har nu byggt en bokhylla. Allt som du har kvar att göra är att börja lämna in upp det med dina böcker, krimskrams, småsaker, eller vad du vill. När du har fyllt bokhyllan upp, är det dags att visa den för dina vänner och familj.