Ta bort färgfläckar

September 1

Om du precis har målat hallen, och din make kommer hem och borstar upp mot fortfarande våt färg, misströsta inte! Du kan fortfarande rädda plagget. Här är några metoder för att bli av med färgfläckar från hus-målning projekt eller rörigt konstprojekt från skolan.

Färgfläckar, som med alla andra fläck, bäst behandlas snabbt. När de torkar blir de svårare att få bort. Om du har färgen kan, kan färgen ofta har anvisningar för gallring färgen. Om inte, vad du försöker nästa beror på vilken typ av färg inblandade.

För barnens konstfärger, om färgen är en akvarell, bör det tvätta rätt ut. Du kanske vill att förbehandla området med lite flytande tvättmedel eller en plats remover. Många barnens tempera färger är också tvättbara kolla flaskan för att se. Om färgen är tvättbar, bara förbehandla fläcken med en fläckborttagningsspray eller lite tvättmedel, och sätta plagget i tvättmaskinen. Om det inte är en tvättbar tempera färg, försiktigt skrapa eller blot bort överflödig färg och med en ren svamp eller trasa, blot vissa flytande diskmedel och lite vatten i den återstående färgen fläcken. Placera plagget i en diskho full med kallt vatten för att suga. Blot några gånger med diskmedel om fläcken är fortfarande kvar. När märket försvinner, tvätta kläder i tvättmaskinen på en vanlig cykel.

För latexfärger, försök att inte låta färgen fläcken torka innan du kommer till det. Så länge fläcken inte har torkat ännu, kan du behandla den med vatten och diskmedel. Bara blot fläcken med diskmedel och vatten av rumstemperatur tills all färg försvinner.

För oljefärger, prova ett lösningsmedel som terpentin. Blot fläcken försiktigt fram så mycket av färgen lossnar som du tror kommer att lossna. Svamp Då det färgade området i kallt vatten, och försök läsk fläcken med diskmedel. Svamp fläcken med kallt vatten tills allt rengöringsmedel är ute.

Du kan också prova att spraya en äldre fläcken med tvättsprit eller hårspray innan läsk med tvål. Testa den kemiska först på ett icke synligt område för att vara säker på att alkoholen inte ändra färg på tyget.

Ett annat sätt att uppdatera gamla fläckar är att försöka spraya dem med WD-40 och sedan gnugga i flytande diskmedel. (WD-40 fungerar bäst på oljebaserade färger).