Vad är en Stairmaster?

June 4

Stairmaster är ett varumärke som tillverkar trappsteg maskiner. Vanliga i gym och fitness center, den Stairmaster slog ursprungligen marknaden i början av 1980 och ansågs vara en revolutionär bit gym maskiner. Den ursprungliga Stairmaster var ett steg-löpband som funge likhet med en rulltrappa; trapporna roterade i en ständig rörelse för att efterlikna den rörelse går eller springer på övervåningen, och hastigheten kan varieras för att leverera olika nivåer av motstånd för ett träningspass. Stairmaster har sedan skapat olika och mer avancerade modeller av trapp kliva maskinen, samt annan träningsutrustning, även maskiner som liknar den ursprungliga modellen är fortfarande i bruk idag.

En modern Stairmaster består i allmänhet av två plattformar, en för varje fot. Plattformarna rör sig oberoende av varandra, vilket gör varje ben att röra sig i sin egen takt. Plattformarna är upphöjda från marken för att möjliggöra nedåtgående och uppåtgående rörelse, och plattformarna är fästa vid armar som är fastsatta på en centrumpunkt i maskinen. Resistens styrs genom justering av datorsystemet, som styr hastigheten för kedjedrivsystemet inuti maskinen. Den maskinens ram sträcker sig till framsidan och sidorna av användaren för att ge styrka och stöd. Användaren kan greppa ledstänger för stabilitet under träning också.

Den Stairmaster idag har en mycket mindre fotavtryck än tidigare modeller, och datorsystemet fäst på maskinen är mycket mer avancerat. En sådan maskin åtgärder puls och kaloriförbrukning, samt andra funktioner som varierar efter modell. Vissa modeller nu är utrustade med LCD-skärmar som kan vara ansluten som en TV så att användaren kan titta visar att fördriva tiden medan du tränar. Vissa modeller har även vattenflaskhållare och andra bekvämligheter.

Eftersom det först kom ut på marknaden, har Stairmaster maskiner lekt kopior, några mycket billigare och inte alls lika fast, och en del byggdes som direkt konkurrens till den ursprungliga. Idag ägs företaget av Nautilus, Incorporated, som tillverkar andra träningsmaskiner som får eller inte får bär Stairmaster namn och bild. De ursprungliga maskinerna riktade musklerna i benen, särskilt vader och lår, men det gav också en kardiovaskulär träning vid högre hastigheter. Användningen av maskinen var vanligt bland idrottare, särskilt löpare och skidåkare som rutinmässigt använder dessa muskler när du deltar i sina respektive sporter.

  • Den Stairmaster är varumärket av en typ av stegträningsmaskin som efterliknar rörelsen att gå uppför trappor.