Carb Delar och Din Diabetic Måltider

August 28

Kolhydrater - socker, stärkelse och fibrer - befria enstaka molekyler av glukos under matsmältningen, vilket omgående absorberas direkt i blodomloppet. När blodglukosnivåerna börjar stiga, är insulin frisätts från speciella celler i bukspottkörteln att hjälpa till att få glukos ur cirkulation, förvaras inuti vissa celler, vilket blodsockernivåer tillbaka till det normala.

Carb lastning är något idrottare göra innan tävling för att se till att deras kroppens lagringskapacitet för glukos, kroppens favorit och mest effektiva energikälla, är fylld och redo för action. Diabetes, dock stör kroppens förmåga att lagra glukos snabbt och effektivt, så glukos som är laddad inte nödvändigtvis få lagras.

Den glitch i denna system obalans är en otillräcklig mängd insulin, ett minskat svar på insulin genom de celler som ska lagra glukos för senare, eller både och. Glukos som inte kan lagras fortsätter att cirkulera i blodet, hålla blodsockernivåerna höga. Höga blodsockernivåer kan skada celler över tiden, och leda till allvarliga komplikationer av diabetes som hjärtsjukdomar, synnedsättning, njurskador, och mer.

Kolhydrater är önskvärt och nödvändigt i en hälsosam kost, dock. Hemligheten till att äta hälsosam kolhydrater och hålla blodsockernivåerna i bättre balans är, delvis förvalta beloppet, tidpunkten, och kvaliteten på de kolhydrater du äter.

Det innebär att veta hur mycket kolhydrater är i maten du äter, sprider din kolhydrater konsumtion under dagen, och välja några av dina kolhydrater från livsmedel som inte får ned och absorberas lika snabbt. Carb sippra, snarare än carb lastning.

Timing dina kolhydrater konsumtion medel inte hoppa över måltider; äta mat runt samma tid varje dag; och äter en ungefär lika stor andel av din dagliga kolhydrater budget vid varje måltid. Din måltid plan kan även avsätta en eller två kolhydrat val för mellan-måltid snacks. Ge din kropp en lättare belastning av glukos vid något tillfälle hjälper blodsockernivåerna komma ner mer effektivt.

Kolhydrater som smälta och absorbera långsamt är oftast hela livsmedel, såsom oraffinerat spannmål, bönor och hela frukter. Dessa livsmedel har ett lågt glykemiskt index värde, vilket innebär att deras inverkan på blodsockernivåerna är långsammare, vilket ger kroppen extra tid att hitta lediga lagring för överskott av glukos.

Hantera diabetes är delvis om att få blodsockernivåer att komma ner efter att ha ätit kolhydrater livsmedel. Kolhydrater gör blodglukosnivåerna personer med normal glukosmetabolism gå högre, också, men ett normalt svar mellan insulin och celler lagra överskott av glukos ger blodsockernivåerna sjunkit avsevärt i ett par timmar.

Hantera beloppet, timing, och kvaliteten på kolhydratintag arbetar för att få blodglukosnivåer minskar mer effektivt hos personer med diabetes.

Att veta hur mycket kolhydrater du äter är en mer komplicerad fråga eftersom den del av ett livsmedel som innehåller en uppsättning mängd kolhydrater - leta efter 15 gram, som kallas en carb val - är olika för olika kolhydratinnehållande livsmedel. Du kan få en carb val, 15 gram kolhydrater, alla följande sätt:

 • En matsked socker eller koncentrerad sirap
 • Två matskedar russin eller torkade körsbär
 • En fjärdedel kopp granola
 • En tredjedel kopp kokt ris, korn, pasta, eller groblad
 • En halv kopp bönor, majs, kokt havregryn, potatismos, palsternacka, eller äppelmos
 • Trekvarts cup björnbär eller konserverad grapefrukt
 • Två tredjedelar kopp yoghurt
 • En kopp konserverad pumpa, papaya, honungsmelon, eller ekollon squash
 • En och en fjärdedel koppar jordgubbar eller vattenmelon
 • En och en halv koppar kokta nonstarchy grönsaker
 • Tre koppar rå, nonstarchy grönsaker eller popcorn

Svårigheten många människor med diabetes har med att modifiera sina matvanor för bättre förvaltning är de stapel korn och stärkelse - potatis, ris, pasta och majs. Det finns massor av hälso kolhydrater livsmedel med en generös portion storlek för en carb val.

Men en tredjedel kopp ris eller pasta, en majstortilla, eller den spetsiga änden av en jätte bakad potatis kan tyckas drastiskt obetydliga om du är van vid att äta dessa korn och stärkelse från högen eller av pundet.

Det gör hantera dessa livsmedel allt viktigare. Du har troligen en måltid plan rekommendation av mellan 9 och 15 carb val per dag - 04:57 per måltid. Det lämnar definitivt utrymme för din favorit baslivsmedel om du lyckas portionsstorlekar, och inkludera andra kolhydrater livsmedel i din kost.

Du kanske överväga alternativa recept, som potatismos och blomkål, eller en pasta som är bearbetat för att göra en del av kolhydrater svårsmält. Du kan även betala på ris som din enda kolhydrat för en måltid - välj fullkornsris brunt ris, hålla antalet portioner du äter överens med din kolhydratbudget för denna måltid, och få dina kolhydrater från olika livsmedel grupper för det mesta.

Slutligen, hur kan godis passa in i en diabetes förvaltningsplan? Det finns egentligen två olika överväganden när det kommer till godis - tomma kalorier och portionsstorleken. Tomma kalorier är kalorier som inte ta med någon kompenserande näringsvärde.

Med diabetes och godis, kan konceptet utvidgas till att omfatta både tomma kalorier och kolhydrater - en kostnad för din vikt och blodsocker utan försonande nytta. En 20-uns sockerhaltig läsk korsar off mer än fyra av dina dagliga carb val; till exempel, 65 gram kolhydrater för en försumbar mängd fosfor från fosforsyra.

Att få dina söta kalorier och kolhydrater från livsmedel med verklig näringsvärde, som frukt, är ett bättre val. Och, kan icke-näringshaltiga sötningsmedel eliminera både kalorier och kolhydrater från godis när lämpliga för ett recept. Men, det är i helheten inte nödvändigt för att undvika godis, eller till och med socker, som gift, så länge du passar dem ansvarsfullt in din diabetes kost plan.