Vad är Korrugerad Roofing?

June 24

Korrugerad tak är en billig takmaterial som kommer i stora paneler som är utformade för att vara enkla att installera och samtidigt ge väderbeständighet. Detta takmaterial används ofta på skjul, garage, och andra till strukturer, och i tillägg till att användas för takläggning, kan det också användas som väggbeklädnad. Många hem butiker säljer korrugerade tak, och det är också möjligt att beställa den direkt från tillverkarna.

Metaller och plaster båda används för att göra korrugerade tak. Metaller är mycket hållbara, vilket gör dem lämpliga för strukturer i hårt klimat, och de kan också vara målade i en mängd olika färger, för människor som föredrar att inte titta på vanlig plåttak och sidospår. Plast kan vara klar eller ogenomskinlig, med vissa människor använder klar plast korrugerade tak som en form av billiga takfönster, som ljuset i en struktur utan att behöva installera ett takfönster.

Växthus ibland byggda med korrugerad tak, eftersom detta material är mycket lätt att arbeta med. När ett växthus har inramat, kan det snabbt täckt med plast korrugerade tak som medger ljus i bibehållen hög temperatur och luftfuktighet. För människor som gillar att göra projekt på egen hand, kan ett växthus tillverkat av korrugerad tak vara mer varaktig och hållbar än en struktur täckt i plast, ett annat vanligt förekommande material i växthuskonstruktion.

Förutom att installeras av individer som är händig med verktyg, kan korrugerade tak installation även hanteras av ett tak företag. För extra isolering, kan flera lager vadde med skum eller annat isoleringsmaterial användas och korrugerade tak i tunga vikter för att överensstämma med strikta byggnormer kan också användas. Periodiskt underhåll i form av inspektioner för att kontrollera om det lös-lakan är kritisk, eftersom kraftiga vindar kan föra bort en hel korrugerade taket i minuter om vinden lyckas få fotfäste.

För snöiga klimat tenderar metall korrugerade tak för att vara ett bättre val, eftersom plast och glasfiber kan kollapsa under tyngden av snön. För konstruktioner i kalla områden där mer ljus önskas, kan en kombination av metall och klar plast korrugerade tak användas, med metallen tar det mesta av tyngden av snön så att plasten inte går sönder. Plåttak behandlas vanligtvis vara rostbeständiga, även om det kan kräva regelbundna upprepade behandlingar, och det är oftast nödvändigt att behandla öppningar i tak såsom hål från spik och skruv för att förhindra tak från rost längs ojämna kanter i en sådan hål.

  • För snöiga klimat tenderar metall korrugerade tak för att vara ett bättre val.