Vad är Bubblegum Ice Cream?

June 1

Bubblegum Glass är en version av den frusna dessert behandla som antingen har infunderas med distinkt smak av bubblegum eller faktiskt har bitar av tuggummi blandas in i den. Många företag som producerar bubblegum glass användning standard vaniljglass som bas, varefter en kemisk arom eller små bitar av faktiska tuggummi sätts för att uppnå den rätta smaken. Glassen är sedan spottas och paketeras som vanligt. Smaken är oftast betraktas som en nyhet och inte produceras eller så stor spridning som mer traditionella Glass smaker, även om det är ofta närvarande vid festivaler, mässor och andra evenemang där bubblegum kan tuggas långt efter glassen har ätit.

Den unika smaken av bubblegum glass härleds från smakprofil bubblegum. Denna smak är resultatet av en blandning av flera oljor, kemikalier och andra ingredienser och förekommer inte i någon enskild naturprodukt. Den artificiella natur bubblegum smak gör det lättare för tillverkarna att återge aromen i glass, eftersom smakerna inte har en ren, naturlig motpart som har egenskaper som kan vara svåra att reproducera.

Det är möjligt att göra bubblegum glass hemma. Glassen framställes normalt, med undantag av tillsatsen av bubbelgum till grädde och socker blandningen när den värms. Värmen kommer att dra ut smaker av oavsett vilken typ av bubblegum används. Efter smaker utvinns är bubblegum ansträngda ut och glass kan vara klar eftersom det normalt skulle vara.

Även om det är ett välbekant övergripande bubblegum smak, vissa tillverkare använder specifika märken av bubblegum i sin glass. Detta kan delvis bero på marknadsföringsavtal, men det kan också bero på att vissa bubblegum varumärken har en mer distinkt smak än andra. I dessa fall, smaksatt bubblegum även kan användas, förmedla smaken av citron, jordgubbar eller körsbär i glassen tillsammans med undertoner av bubblegum.

När faktiska bitar av bubblegum sätts direkt till glass, är de i allmänhet delas upp i små bitar så att de lättare kan ätas. Medan bubblegum passerar ofarligt genom de flesta matsmältningskanalen, kan stora mängder bubblegum skapar blockeringar som kan kräva läkarvård. När serveras i en glass butik, är bubblegum ibland tillsätts i bitar som är stora nog som avskräcker från konsumtion som en del av resten av glassen. Av liknande skäl, några bubblegum glasstillverkarna placera verkliga bubblegum på botten av bara containern, så det kan avnjutas som behandla separat från glassen själv.