Vad är Fuel Fattigdom?

June 20

Bränsle fattigdom uppstår när kostnaderna för adekvat värma ett hem överstiga 10 procent av den totala inkomsten i hushållet. Det är en term som används huvudsakligen i engelskspråkiga länder i Europa, även om termen har tillämpliga användningsområden globalt. Det finns många orsaker och lösningar på problemet, men många är inte lätt. I många fall måste de som lever i fattigdom bränsle välja mellan värme och andra förnödenheter.

En av de största faktorerna som bidrar till bränsle fattigdomen är intäkter. Den mindre inkomster ett hushåll har, desto mer sannolikt är det att få sina hem uppvärmningskostnaderna överstiger 10 procent av denna inkomst. Vidare, de med lägre inkomst är mer benägna att ha bostäder med dålig energieffektivitet. Detta kommer att leda till fler kostnader inom området uppvärmning.

En annan faktor som kan ha en inverkan på bränslefattigdom är höga bränslekostnader. Ju mer pengar det kostar, per termisk enhet, desto mer sannolikt är det att en familj faller under kategorin av bränslebrist. För att bekämpa detta har vissa länder utvecklat program för att hjälpa låginkomsthushåll betala energiräkningar, särskilt under vintermånaderna. I USA, är detta känt som låginkomstländer Värme och energi Assistance Program (LIHEAP). Men i USA är det oftast en engångsbetalning som inte ens täcker en månads värmeräkningen under den värsta vintern.

De som befinner sig i en situation av fattigdom bränsle får vidta åtgärder som inte är bra för resten av familjen. De kan besluta att stänga sin värme ner till en obekväm temperatur, vilket avkall på komfort, och kanske hälsa, för att spara pengar. De kan också välja att inte köpa så mycket mat, kläder och andra förnödenheter på vintern för att på lämpligt sätt tillhandahålla den mängd värme som de behöver.

Förutom regeringsprogrammet nämnts finns det ett antal andra sätt att bekämpa fattigdom bränsle. Det kan vara möjligt för de som bor i sådana förhållanden att stänga ner sina termostater något utan att offra mycket komfort. Vidare har en programmerbar termostat, en som kan vända temperaturen ner när det inte finns några personer i hemmet, kan spara en betydande mängd energi. Dessa termostater kostar lite mer än traditionella termostater men deras värde snabbt betalas genom de besparingar som de tillhandahåller.

Vidare kan vissa energiföretag erbjuder en energibesiktning av ett hem för att berätta en husägare där deras hem förlorar mest energi. Många av de korrigeringar kan kosta en betydande summa pengar. Däremot kan många av dem också göras till mycket låg kostnad. Någon lättnad att någon som lever i fattigdom bränsle kan få bör vidtas.

  • Det finns olika orsaker till fattigdom bränsle, inklusive inkomstnivå.