Bädda in video och ljudfiler i dina webbsidor för bättre SEO Resultat

January 14

Om du vill inkludera video och ljudinnehåll i dina webbsidor kan du bädda in dessa filer för att göra dem mer SEO vänlig. Du bör också välja innehåll som förbättrar din webbplats budskap och gör det mer underhållande och meningsfull för dina besökare.

Vissa webbplatser erbjuder video- eller ljudfiler genom att visa dem i ett separat popup-fönster med ingen text. Detta har något värde för besökare, men eftersom sökmotorer kan inte göra mycket för att förstå innehållet i en video- eller ljudfilen, och eftersom popup-fönster inte ger spindlar med något sammanhang som skulle hjälpa dem att förstå medias Innehållet har sajten missat ett värdefullt tillfälle att förbättra sin sökords relevans med denna stora innehåll.

Ett bättre sätt att hantera video och ljudfiler är att bädda in dem rätt i dina webbsidor. Låt videouppspelningen från höger på webbsidan, och innehåller beskrivande text om videon på den sidan. Ge användarna en hyperlänk för att låta dem höra ett ljudklipp på en Ford Mustang motor på din Ford Mustang målsida, och låt ankare text och meningarna i koden kring bild hjälp för att stödja din sidas sökord relevans. Vissa filer, som MP3 som innehåller rent berättande, kan indexeras av sökningar, men detta är inte perfekt. Nyckeln till inkluderande video- och ljudfiler på ett effektivt sätt är att placera dem i närheten av en kod för att on-topic text som sökmotorerna kan läsa.

Inkludera video för bättre SEO resultat

Du kan inkludera videor på dina webbsidor om de är relevanta för ditt ämne. I grund och botten, skulle allt som kan visas i en kort video som är relevant för din webbsida användas: Se bara till att det är etiskt och inom acceptabla normer för din bransch. Om du kan, bör du alltid vara värd dina videor på din webbplats. Du kan ladda upp dem till YouTube också, men det är ditt innehåll och du bör ha den på din webbplats. Möjligheterna är oändliga, men här är några exempel på filmer som du kan inkludera, bara för att ge dig några idéer:

  • Produkt demo. Inkludera en liten video som visar din produkt eller tjänstens funktioner och fördelar. Du kan göra detta på ett enkelt sätt eller komiskt. Till exempel använder Blendtec mixer bolaget video extremt effektivt genom att visa videor av sina produkt pulverisering saker du aldrig skulle tänka att sätta i en mixer (en sko, en iPhone, och så vidare). De engagerande filmer enbart har lockat tusentals intresserade köpare till platsen, och har blivit en viral internet fenomen i sin egen rätt.
  • Tal. Om du eller någon noterbar från ditt företag talar offentligt, kan du fånga en digital video av en lämplig tal. Bara en snutt kan vara tillräckligt.
  • Tour. En video kan vara en oerhört effektiv guide. Visa upp ditt företags byggnad, imponerande utrustning, state-of-the-art faciliteter, eller vackert läge - bara plocka något som kan väl visas genom en kort video.
  • Intervju. Du kan intervjua en av dina egna personalen för att ge besökarna en "face-to-face" hälsning, införa en av dina chefer, eller bara ge en video uppdatering av något nyhetsvärde för din verksamhet. Alternativt kan du göra en kort kundintervju och skicka en levande omdöme om din produkt eller tjänst.

Inkludera ljud för bättre SEO resultat

I en värld av SEO, bädda en ljudfil eller erbjuda en podcast väger tungt med sökmotorer - för att inte tala om användarna.

Tänk vilka typer av ljudfiler som du kan erbjuda på din sida. Här är några idéer:

  • Ljud. Om din webbplats har något att göra med naturen, överväga att erbjuda naturljud (vattenfall, Mockingbird samtal, hyenor kikhosta, och så vidare). Du kan visa hur tyst din produkt är genom att spela in sitt brus jämfört med, säg, ett rum fullt av fotbollsfans efter en touchdown spel. Eller, kan du använda på ämnet inspelningar av klockorna ringer, tåg vissla, däck skrikande. . . denna lista kommer nedförsbacke snabbt, men du får idén.
  • Musik. Du bör inkludera musik på din webbplats om din webbplats handlar om musik. (Bakgrundsmusik för sakens skull atmosfär ensam kan vara irriterande, men så länge du standard den till off och erbjuda en volymkontroll, kan det vara effektivt.) Om du är en artist, med alla medel, innehålla massor av länkar på din musik och se till att inkludera sökord rika låttitlar i ankare text.
  • På tal. Du kan inkludera en inspelning av en presentation, tal, predikan, utbildning, läsa poesi, eller annan tala inför publik händelse som är relevanta för din sida tråd och sökord. Detta gör för utmärkt SEO-vänlig innehåll.
  • Intervjuer. En frågestund med en av dina egna anställda eller en betydande person i din bransch kan registreras och erbjuds på din webbplats. Om du hyr en ny verkställande, överväga att intervjua henne pratshow-stil som en introduktion som du kan lägga på din webbplats.
  • Poddsändningar. För att göra din webbplats ännu mer avancerad, värd en podcast som besökare kan prenumerera på. Med en podcast, kan användare ladda ner digitala ljudinspelningar av ett radioprogram eller annan typ av ordinarie program och lyssna på den på en iPod eller annan enhet. Dessa är bra för lektioner, veckovis återblickar, radioprogram, eller till och med blandningar av din favoritmusik med några kommentarer stänkte in.