Vad är en Button Threader?

January 25

Termen knapp threader kan hänvisa till antingen av två saker. Den första används för att trä en synål, kallas en knapp threader eftersom det har en dekorativ handtag, tillverkad av en knapp. Den andra typen av trädning är utformad för användning av personer som är handikappade på något sätt. Denna enhet används för att dra en knapp i knapphålet på en skjorta, klänning eller andra klädesplagg.

För att lättare kunna trä en synål, är ett stycke styv tråd göras in i en liten slinga och är fäst vid ett handtag från en knapp. Tråden är något flexibel, och öppningen är lång och smal. Ämnet är satt genom hålet och sedan hela avsnittet av tråd, inklusive tråden det håller, matas genom ett nålsöga. Eftersom tråden är hård är det mycket lättare att få igenom needleâ € s öga än enbart tråden. Det är då lätt att förstå tråden och ta bort knappen nålträdaren, slutföra trädning av nålen.

En annan typ av anordning som vanligen kallas en knapp threader ser ut ungefär som den enhet görs för att hjälpa till att trä en nål, men är mycket större. Denna knapp threader görs för att hjälpa en person som har artrit eller kan saknas en lem i knäppa hans eller hennes kläder. Det kommer också att hjälpa någon som har problem med fin koordination motor eller har en skada på en hand eller arm som gör det svårt att hantera knapparna.

Knappen threader används för att hjälpa en person i att klä har en robust trä eller plasthandtag tillräckligt stora för att lätt gripas. I vissa fall kan det vara täckt med en halkfri yta, om situationen kräver det. Utskjutande från en ände av handtaget är en trådslinga omkring 5 eller 6 inches lång (12,7-15 cm) tillverkade av tunn, styv tråd. Tråden formas till en oval, men änden längst bort från handtaget kläms så att den är smalare, så att den kan hålla hårt på knappen.

När du använder knappen nålträdaren är tråden slingan halkade genom knappframifrån och placeras över knappen. Handtaget är mjukt dras tillbaka så att knappen hålls av trådarna i den smalaste delen av trådslingan. När knappen är säkrad, kan dras knappen nålträdaren tillbaka genom knapphålet, vilket på knappen med den. Trådslingan avlägsnas sedan för att slutföra processen.