Paleo Diet Recept: Sesame Kale

January 23

Lummiga gröna grönkål är en perfekt Paleo diet mat, full av fiber och antioxidanter. Och äta Paleo- (eller grotta man) stil betyder inte nödvändigtvis råa grönsaker. Här, sesamolja och färsk ingefära lägga en asiatisk stil på ångad grönkål; men du kan göra det italienska genom att ersätta olivolja och pressad vitlök. Om du inte har grönkål, försök collards, betblast och spenat - det är allt bra.

Paleo Diet Recept: Sesame Kale

Paleo-Perfect Sesame Kale

Tid: 15 minuter av prep, en d 12 minuter av koktiden

Avkastning: 4 portioner

1 msk sesamfrön

1 knippe färsk grönkål

1/3 kopp vatten

1 msk rostade sesamolja

1/2 tsk nymalen ingefära

Dash cayennepeppar

Salt och svartpeppar efter smak

 1. Rosta sesamfrön.

  Hetta upp en stor traktörpanna eller wok på medelhög värme. När pannan är varm, tillsätt sesamfrön och rör hela tiden tills de är lätt rostade, cirka 3 till 5 minuter. Ta bort från pannan och reserv för senare.
 2. Tvätta, trim, och hacka grönkål.

  Tvätta grönkål och ta bort eventuella hårda och / eller tjocka revben, och sedan ungefär hacka eller riva bladen.
 3. Ångkoka grönkål.

  Placera vattnet i stekpanna och koka upp på hög värme. Lägg hälften av grönkål till kokande vatten och rör om med en träslev tills den börjar vissna, och lägg sedan till resten av bladen. Täck och låt grönkål till ånga tills de är mjuka, ca 5 till 6 minuter.
 4. Lägg kryddor.

  Ta av locket och låt allt kvarvarande vatten att avdunsta. Stäng av värmen och ringla den grönkål med sesamolja, gungade att belägga. Strö över ingefära, cayennepeppar, salt och svartpeppar; kasta igen. Strö sesamfrön strax före servering.

Per portion: Kalorier 76 (Från Fat 44); Fett 5g (Mättade 1g); Kolesterol 0mg; Natrium 174 mg; Kolhydrat 8g; Di e tära Fiber 3g; Protein 3g.