Vad är Lawn Darts?

February 15

Välkommen till den spännande världen av illegala utomhusspel, med en hästsko-inspirerad gungade spel som kallas gräsmatta dart eller gräsmatta Jarts för dem som oförklarligt ersätta sina D's med J: s. Som av 1988 har försäljning eller användning av gräsmatta dart uppsättningar varit olagligt i USA, men ett antal personer fortfarande äga och spela gräsmatta dart i avskildhet i sina egna bakgårdar. Lawn dart kan också köpas via Internet auktionssajter, varvet försäljning och loppmarknader.

I huvudsak är gräsmatta dart viktas spikar, med plastvingar installerade längs sidorna för vägledning och stabilitet. En gräsmatta dart inställd normalt innehåller 4-6 dart, uppdelade i två färger. Det finns också två små plast bågar som tjänar som mål. Dessa fälgar är placerade platt på en gräsyta på ett ömsesidigt godtagbart avstånd. Varje spelare eller lag använder en separat uppsättning av gräsmatta dart så båda sidor kan ta alternativa svängar under en runda.

Ändamålet med gräsmatta dart liknar leken av hästskor, med tjurar ögon scoring tre punkter och de närmaste icke-bullseye dart scoring en punkt. Varje spelare kastar en gräsmatta dart i luften, försöker åstadkomma en båge som kommer att sluta i motsatt ringen. Eftersom gräsmatta dart viktas vara framtung, tenderar de att fastna i marken vid landning. När alla gräsmatta dart har kastats från båda sidor, kan göra poäng för rundan börjar.

Varje gräsmatta dart som landar i mitten av cirkeln kan räknas som en trepunkts kast. Om inget av lagen får bullseye, då den närmaste dart till centrum tjänar en poäng för laget eller enskilda kastare. Rounds fortsätta tills en sida har nått ett visst antal poäng, vanligtvis 21 för en vanlig match.

Lawn dart kan vara mycket farligt, särskilt runt små barn och husdjur som kanske inte känner igen ett inkommande dart i tid. De dart själva är inte särskilt spetsiga eller vassa, men de kan plocka upp en betydande mängd hastighet medan i luften och orsakar allvarliga skador på saker eller personer de landar på. På grund av vissa rapporterade oavsiktliga dödsfall och många skador vid oförsiktig användning av gräsmatta dart, beslöt den amerikanska regeringen att förbjuda ytterligare försäljning av gräsmatta grynings uppsättningar strax före jul 1988.

Det finns säkrare alternativ till gräsmatta dart finns idag, varav de flesta använder mjuka påsar fyllda med bönor, plast pellets eller torkade majskorn. Målet med spelet är fortfarande densamma, men chanserna att faktiskt såra en annan spelare eller åskådare med en spetsiga gräsmatta Jart har minskat kraftigt de senaste åren.

  • Lawn dart kan ofta köpas på varvet försäljning.
  • Lawn dart kan köpas på loppmarknader.