Vad är ett tand distans?

April 23

Det finns tre delar som utgör ett tandimplantat: kronan eller kapsylen, dental anliggning, och implantatet. Ett tandimplantat, och följaktligen, en dental anliggning, kan vara ett sätt för att permanent ersätta en saknad tand, några tänder, eller till och med alla tänderna. Även dyr, kan tandimplantat och distanser hålla en livstid. Personer som får ett implantat och distans kan äta vad de vill och upplever några problem, liknande naturliga tänder.

Tand distansen kallas också ett implantat distans eller protes distansen. Per definition är det ett metallstycke som ansluter till implantatet via en distansskruv. Så, är distansen pjäsen som ansluter implantatet till den slutliga yttre krona. Vanligtvis är det gjort att skräddarsy passa en persona € s mun i ett tandtekniskt laboratorium med hjälp av mycket teknisk datoriserad teknik eller ett tand technologistâ € s kompetens; dock, i vissa fall, de är pre-made.

Det finns flera olika typer av material som kan göra upp en dental anliggning. Till exempel, keramiskt, guld, titan, eller en hög ädelmetall är alla bra material för distansen. En öppen diskussion mellan patienten och tandläkaren eller tandkirurg vanligtvis vara den avgörande faktorn i den typ av distansen; Men det finns fördelar och nackdelar för varje material. Titan distanser svarar bra på tandköttet när det gäller att implantera kvarstad, men guld är bäst för porslinskronor, eftersom det ger en mer naturlig tand färg. Keramiska distanser är populära eftersom de motstår sprickbildning, ser bra ut, och låta ljuset flöda genom kronan, vilket ger den mest naturliga färg.

För att installera tandimplantat och tand distansen, det finns flera steg som måste vidtas. Först måste patienten uppfylla tandläkaren för en undersökning och en diskussion om processen. Därefter måste implantatet installeras. Implantatet är en skruv som är placerad direkt i käken. Käkbenet sedan obligationer till implantatet under några månader, vilket gör en fast plats för kronan att fästa. Ibland kan en tillfällig mössa placeras över implantatet medan läkningsperioden äger rum.

Därefter dental anliggning fastsatt till implantatet. Detta skapar det slutliga steget av fundamentet där kronan kommer att fästa. Efter distansen placeras på implantatet, är tandköttet ges några veckor att läka. Slutligen är kronan placeras på tand distansen, och patienten har en helt ny leende.

Som en sida noterar, det finns några tandimplantat förfaranden som inte kräver en tand distansen. För dessa förfaranden, är distansen pre-fabricerade på implantatet. Det gör hela processen kortare och minskar smärta i samband med att förbereda tuggummi för distansen pjäs, eftersom det redan är ansluten till implantatet.

  • En tandläkare distans brukar skräddarsydd för att passa en patients mun.
  • En person får en tand distansen.
  • En illustration av ett tandimplantat med en titan distansen.