Vilka är symptomen på leukemi?

May 7

Leukemi är en cancer i blodceller och benmärg, då alltför många blodkroppar multiplicerar. Symtom på sjukdomen varierar kraftigt, eftersom det finns några olika typer av leukemi, och dessutom symtom på leukemi hos barn skiljer sig från symptom på leukemi hos vuxna. När symtomen på leukemi först visas, ska patienten inte omedelbart anta att han eller hon har cancer, eftersom de tidiga symtomen är vaga och kan antas vara tecken på en rad sjukdomar eller problem.

Två stora uppdelningar av leukemi är akut och kronisk. Med akut leukemi, den patientâ € s omogna blodkroppar ökar snabbt, trängs benmärgen och hindra det från att producera friska blodkroppar. De maligna celler kan lätt släpps ut i blodomloppet och andra organ i kroppen. Vid kronisk leukemi, mer mogna vita blodkroppar bygga upp på en alarmerande hög takt. Akut leukemi är vanligare hos barn, medan kronisk leukemi är allmänt upplevs av äldre patienter.

Tidiga symtom av leukemi är sannolikt att upplevas mer fullständigt av akuta leukemipatienter. Symtom på akut leukemi är feber, infektioner, letargi och klumpar på halsen, armhålan eller mage. Symtom på kronisk leukemi tar längre tid att utvecklas och är trötthet, viktnedgång, svettning, feber och smärta under revbenen. Symtom på leukemi upplevs av både akuta och kroniska patienter smärta, huvudvärk, blekhet, blödning eller blåmärken lätt, aptitlöshet, smärta i ben eller leder, en känsla av allmänt obehag, infektion, feber, nedsatt förmåga att utöva, röda fläckar under huden och förstorad lever, mjälte och lymfkörtlar.

Om en person upplever symptom på leukemi, bör han eller hon ser genast en läkare för en officiell diagnos. Uppleva några av dessa symtom inte nödvändigtvis indikerar cancer, men eftersom de kan tillämpas på ett antal sjukdomar; Det finns inga specifika indikatorer för cancer som en patient kan identifiera utan Doctora € s analys. När en patient säger sig uppleva symptom på leukemi, kommer en läkare kontrollera buken eller lymfkörtelsvullnad, onormal blödning eller blåmärken och onormala blodprovsresultat. Svullnad inträffar när det stora antalet vita blodkroppar samlas i en region av kroppen, medan blåmärken och blödning orsakas av alltför få blodplättar, blodkroppar som klumpar ihop sig att omintetgöra blödning i kroppen. Blodprov mäter ett patientâ € s röda och vita blodkroppar och blodplättar, och för många vita blodkroppar kan vara ett tecken på leukemi.

  • Onormal blödning eller blåmärken kan vara ett symptom på leukemi hos barn.
  • Prover av blod från en frisk person och från en med leukemi, en typ av blodcancer.
  • En feber kan vara ett symptom på leukemi hos barn.
  • Leukemi symptom kan inkludera feber och trötthet.
  • Stamceller terapi har visat lovande för behandling av leukemi.
  • Symtom på leukemi hos barn skiljer sig från symptomen hos vuxna.