Vilka är de bästa tipsen för att välja företagsnamn?

October 1

Att välja ett företagsnamn är ett viktigt beslut för alla företag. Företagsnamnet är ibland den första, och kanske bara, kontakt med kunder och produkter. Det företagsnamn är också vad kunderna kommer att använda när de berätta för andra om de produkter och tjänster som erbjuds av ett visst företag eller en organisation. Det är vad kunderna kommer ihåg när de vill använda en produkt flera gånger. De bästa tips för att välja företagsnamn inkluderar väger målgruppen, välja ett namn som speglar affärs personlighet, och att se ditt företagsnamn är webb-klar.

När du väljer företagsnamn, alltid ta en titt på den målgrupp av företaget och dess produktutbud. Till exempel, med ett namn som "Cute Kitty" för ett företag som gör vilt målade skateboards för pre-teens är inte en bra idé. Omvänt, välja en vild namn för en konservativ företag är förmodligen inte ett klokt beslut heller. Titta på nätet och hitta namn företaget som tydligt kommunicerar vad ett företag handlar om. Välj ett företagsnamn som kommer att skilja företaget från alla andra, särskilt från andra företag i samma område i företag eller bransch.

En av de viktigaste aspekterna av namn som väljer företaget är att hitta ett namn som speglar den specifika personlighet eller som skapar en viss look. Ett företag kanske vill förmedla en stark, kraftfull företagsimage, och kan välja ett namn som representerar dessa egenskaper. Ett annat företag kanske vill förmedla en mjukare, mer ner till jorden bild genom företagets namn. Kom ihåg att även om en kund bara hör eller läser ett företagsnamn, en bild skapas i den kundens sinne. Det viktigaste här är att välja ett namn som säger allt om ett företag i enbart namnet.

Ett annat tips för att välja företagsnamn är att skapa en som är webb-klar. Kom ihåg att detta namn kommer att användas som en domänadress för en webbplats, i ett e-postadress och i andra digitala format som Twitter adresser, så välj noga. Se upp för pinsamt stavningar eller matchning av ord i en domänadress, som ChildrensWear.com, som kan återges som ChildrenSwear.com eller TeachersTalk.com, vilket kan bli TeacherStalk.com. Många olyckliga domännamn har skapats, och det är viktigt att undvika att skapa dem när du väljer företagsnamn.

Några andra saker att tänka på när namn väljer företaget är att genomföra en Google & reg-sökning och ett varumärke sökning för att hitta eventuella varumärkesintrång. En grundlig domännamn och sökning på Internet kommer också indikera tillgängligheten av föreslagna namnen. Fundera på hur ett namn låter när en telefon besvaras, verbalized på en webbsida, eller hört på en tv eller radio kommersiella.