Vad är några olika typer av Good Luck Charms?

September 6

Good luck charm har använts sedan början av tid och tros bringa lycka till dem som bär på dem. Många tror en charm kommer att föra dem lycka till följd av positiv andlig energi och tro de släpper in den. Det finns flera typer av charm som tros föra en person lycka. Dessa innefattar, men är inte begränsade till, hästskor, Rudraksh nötter, yantras, lockets, lyckoamulett armband, den swastik, Oms, ollon, nycklar och Afrodites hjärta.

Hästskor är en av de mest ofta använda good luck charm och en universell symbol för lycka. En hästsko som tidigare burits av en häst är placerad upprätt i det övre högra hörnet på dörrkarmen för att bjuda in lycka att komma in i huset. Om placeras upp och ner, det har motsatt effekt.

Trettioåtta olika sorter av Rudraksh trädet är belägna i områden av Himalaya, Malaysia och Indonesien. Muttrarna på detta träd representerar Shiva, en del av Hindu treenighet, och används för att göra radband för recitation mantran. Dessa nötter är tänkt att föra andliga krafter, berömmelse, god hälsa och materiell lycka.

Yantras, även benämnda talismans, är en annan sort av good luck charm som är tänkt för att motverka de negativa effekterna av planeterna. De är också tros hjälpa en förverkliga sina önskningar och uppfylla hans önskningar. Det finns flera olika typer av yantras, med var och en har ett unikt syfte och stil.

Lockets är good luck charm som är tänkta att ha specialeffekter, eftersom de är i nära fysisk kontakt med bäraren. De kan ta formen av någon lycka symbol inklusive fyra lövklöverar, yantra, swastiks och kors. Den person som bär medaljongen kommer att kunna övervinna svårigheter och attrahera lycka. Den lyckliga berlockarmband bärs för samma ändamål och säljs i många varianter för att rymma stilen på varje individ.

Swastiks representerar den hinduiska sagan om lycka. Swastik är ett Sanskrit term som betyder "hovleverantör av lycka" och tros bringa lycka och välstånd när man bär medurs. Nazisterna antagit denna hinduiska tecken på lycka och roteras det 45 grader, vilket gör hakkorset. Denna symbol ska inte förväxlas med swastik, eftersom det inte anses bringa lycka.

Omen, också stavade Aum, är en helig symbol som representerar lycka, andliga krafter och materiella bekvämligheter. Det är också det ord som används ofta när skandera ett mantra. Denna symbol kan ofta ses visas på pannan av ett tempel elefant.

Den ekollon, även känd som en ek äpple, är en av de få good luck charm som är tänkt att ge bäraren rikedom och kärlek. Det tros också att ge bäraren gåvan av ungdom. Andra good luck charm som är tänkta att attrahera det motsatta könet är en trio av nycklar, med de andra två som representerar hälsa och välstånd och en Afrodites hjärta charm.

  • Ekollon används ofta för lycka charm.
  • Både hästskor och fyra blad klöver anses lycka charm.
  • Klöver fyra-leaf representerar lycka.
  • Charm armband bärs i hopp om att få lycka.
  • Nazisterna gjorde svastikan genom att rotera en Swastik, en representation av den hinduiska sagan om lycka, 45 grader.