Vad är några olika typer av Möbel Tools?

October 3

När du fyller en klädsel projekt är det viktigt att ha rätt verktyg till hands. En grundläggande klädsel verktyg kit bör innehålla följande: tack hammare, böjda nålar, raka nålar, sadelgjord bår, please avdragare, klädsel nubb och saxar. Några andra praktiska verktyg är en regulator, märkning krita, och skum saxen.

Ett klibb hammare är en av de vanligaste klädselverktyg och är vanligtvis gjord av brons. En ände av huvudet är magnetiska för placering av nubb. Den andra änden står inför för att hamra på dessa stift.

Böjda klädsel nålar kommer i olika vikter och storlekar. De används för att hand sy däck, säten, utsidorna, kuddar, dynor och mer. Raka nålar är också nödvändigt att ha till hands för att sy precision där en böjd nål inte skulle fungera korrekt.

En sadelgjord bår stramar, sträcker och ställer sadelgjord för att förbereda den för häftning på plats. Det är en av de klädselverktyg som har en syster verktyg som kallas en svanhals vävband bår. Denna typ av bår fungerar närmare ramen och möjliggör större effektivitet när du drar tyger.

En please avdragare eller häftklammer lyftare, liknar en skruvmejsel med en klöst fot. Den har rätt vinkel på foten för att ta bort häftklamrar utan att skada ytan nedanför. Dessa kan också kan använda på nubb, men är inte avsedda att användas för att dra naglar.

Klädsel nubb är små nagelliknande nubb med stora ibland dekorativa huvuden. Vissa är enkla och gjorda för att fästa bandet eller för att tillfälligt ställa in arbetet. Andra är starkare och mer dekorativa och är avsedda att användas för slutlig häftning.

Ett bra par saxar är en annan av de väsentliga klädselverktyg. De bör vara tunga att hantera tjocka tyger som denim och manchester och måste hållas vassa. De finns i vänster- eller högerhänt versioner.

En regulator används för att driva fyllning i små orter, som hörn och kurvor. Det petar genom stora väva tyger som tweed att justera fyllningen utifrån och in. De brukar också ha en öga för att hjälpa till att gäng snöre.

Märkning krita är samma typ av krita som skräddarsyr användning. Det skriver på tyg utan att lämna permanent färg bakom. Det är till hjälp vid mätning tyger för alla projekt, men framför allt för dem som har ovanliga former.

En skum cutter är en av de dyrare klädsel verktyg tillgängliga. Det är en handhållen elsåg används för att skära stora bitar av skum som används för säten, kuddar och andra vadde ytor. Konsumenter brukar inte skulle köpa en stor post som detta för en enda användning, men de är till hjälp för dem som försöker ett antal projekt.

  • DIY klädsel projektverktyg kan inkludera en bra sax.
  • Klädsel verktyg inkluderar tunga häftpistoler.
  • Ett par bra tunga sax är ett viktigt verktyg i klädsel arbetet.