Vad är Faux Wood?

February 18

Faux trä, även kallad konstruerad eller tillverkad av trä, är en kombination av produkter, lim och fanér tänkt att likna trä. Ofta billigare än äkta trä, kan många falska trä sorter innehåller skadliga kemikalier som formaldehyd. Eftersom tekniken förbättras, är denna produkt att bli en snyggare substitut för äkta trä, och de processer för att skapa det börjar bli mer miljövänliga och avancerade.

Spånskivor är en typ av parkett ofta i inredning. Tillverkade av trä partiklar, är spånskivor mestadels sågspån och flis, hopbundna med harts. Den komprimerade substansen sedan belagd med fanér som gör det ser ut som äkta trä, men även med vattentäta beläggningar inte stå upp bra mot fukt. Det är inte tillrådligt att använda spånskiva inredning utomhus om du bor i ett fuktigt eller regnigt klimat. Om att bryta isär spånskivor av någon anledning, är det lämpligt att bära en mask. Vissa människor uppvisar en känslighet för kemikalier och damm som uppstår från produkten, och kan uppleva andningsproblem.

En annan typ av faux trä är hårdpapp, ofta i bygg- och golv. Något liknande spånskiva, är masonit anses starkare och mer hållbara. Trä-look laminat kan lätt målas eller limmas på hardboard, och det fungerar också bra som golv bas för kakel eller vinyl golvbeläggningar.

Laminerade faner virke är starkare och rakare än vanlig hårt trä. Produkten är skapad av kraftigt komprimera många lager av tunna trälister. Träet är bunden tillsammans med starka, hartsbaserade lim och sedan belagda att likna äkta trä. Laminerade faner virke är användbar i byggandet eftersom det är mindre känsliga för väder eller atmosfär förändringar och kommer inte att böja och tänja så snabbt som traditionella virke.

Stora lagerbutiker, såsom Ikea, säljer många faux trämöbler. Dessa bitar, samtidigt som det är billigare än äkta trä bitar, också ge köparen extra flexibilitet. Många stolar, bord och andra möbler säljs som rent trä, så att du kan belägga eller färga faux trä till en färg som du önskar. Detta kan vara en stor hjälp om du försöker att matcha trä färg på en möbeluppsättning du redan äger.

Använda faux trä kan vara en stor möjlighet att spara pengar på inredning och konstruktion. Den tillåter flexibilitet i färgval, och låter dig göra ett matchande set av olika möbler. Som tillverkningsprocesser fortsätter att avancera, kan skapandet av faux skogen blir inte bara mer kostnadseffektivt, men också mer miljövänligt. För nu kan de med allvarliga formaldehyd känslighet eller oro de kemikalier som används i tillverkningsprocessen vill undvika faux träprodukter.

  • Billig, enkel att montera möbler är vanligtvis gjord av faux trä.
  • Faux trä kan färgas för att uppnå önskad färg.
  • Laminatgolv är ett billigt, faux trä alternativ till trägolv.
  • Vissa möbler, som ett matsalsbord set, är tillverkad av faux trä med en fasad som täcker.
  • Melamin täckt faux trä.