Mätning och Blandning i glutenfri bakning

February 22

Mätning och blandning är avgörande för läckra, glutenfria bakverk. Eftersom glutenfria mjöl är tyngre än vetemjöl, väger dem (gram) i stället för att mäta i volym (koppar och matskedar) var ett genombrott. Här är några andra punkter att tänka på när det gäller mätning, andel, och blanda:

  • För bästa resultat med glutenfria ingredienser, bör du väga mjöl, inte mäta dem i volym. Använd en skala inställd till gram vikter och mäta varje mjöl du använder. Var noga med att nollställa vågen efter varje mätning. (Förresten, mäta i gram kallas kejserliga vikter samtidigt mäta i gram kallas metriska vikter. Just another cocktailparty godbit för dig!)
  • Andelen mjöl till vätska är olika i glutenfri bakade varor. Degar är sällsynta; de flesta av recepten, även för jäst bröd, är smeter. Glutenfria mjöl är tyngre och absorbera mer fukt än vetemjöl, så de behöver lite mer vätska för bakverken vara anbud och fuktig.
  • Om du mäter i volym, vara särskilt försiktig med mjöl och mixar. För att mäta mjöl med koppar, matskedar och teskedar, alltid sked mjöl i mätglaset eller sked och sedan plana ut med baksidan av en kniv. Packa aldrig mjölet, skaka koppen, eller tryck på mjölet. Inte ösa mjölet ur sin behållare eller påse med mätglaset eller du kommer att sluta med för mycket mjöl och dina produkter kommer att vara tung och torr.
  • Du brukar chill smeter och degar innan bakning. Detta ger mjölproteiner och stärkelse tid att absorbera vätskan i receptet, vilket hjälper till att utveckla struktur och smak.
  • När ersätta mjöl i glutenfritt bröd, alltid ersätta vikt. Ersätt inte cup efter cup eller du kommer att sluta med en katastrof. Om ett recept kräver 1 kopp potatisstärkelse, vilket väger 190 gram, och du vill använda tapiokastärkelse, måste du lägga till 190 gram tapiokastärkelse, inte 1 kopp - eftersom en kopp tapiokastärkelse (även kallad tapioka mjöl) väger 125 gram! Ersätta cup efter cup bara fungerar inte. Använd denna skala och ersättare gram för gram!

    Till exempel, om du vill ersätta majsmjöl för 3/4 kopp brunt rismjöl, 3/4 kopp brunt rismjöl väger 101 gram, så du måste ersätta 101 gram majsmjöl, vilket är 3/4 cup ( 87 gram) plus 2 matskedar (14 gram). Naturligtvis inte alla omvandlingar är att exakt. Försök att få inom 4 gram av det totala beloppet.
  • Blandning, särskilt för jäst bröd, är väldigt annorlunda när du använder glutenfria mjöl. Först av allt måste du blanda ihop de olika mjöl ordentligt innan du lägger dem till smeter. Glutenfria mjöl är alla olika färger. Det bästa sättet att se till att mjöl är väl blandade är att röra ihop dem med en tråd visp tills blandningen är en färg. Sedan du använder ett stativ eller hand mixer kunna blanda de torra ingredienserna med de våta ingredienserna. Du kan verkligen inte overmix glutenfri smeter eller degar eftersom de inte har någon gluten att ÖVERFRAMKALLA, så slå till ditt hjärta innehåll!