Vad är en fransk Dip Sandwich?

March 1

En fransk dopp sandwich är en typ av sandwich bestående av skivat kött på en rulle, vanligtvis en fransk bröd baguette, som har doppats i pannan drippings i kokt kött. Dessa smörgåsar kan också serveras torrt med en liten behållare av späck, kallad äta smörgås au jus eller "med saft," i stället för att doppas i vätskan före servering. Ibland är nötkött buljong används i stället för de faktiska vätskor i pannan från matlagning kött, eller drippings kan läggas till andra vätskor, såsom buljong för att öka mängden tillgängliga. Den franska dopp sandwich inte skyldig dess ursprung till fransk mat och är en helt amerikansk delikatess.

Medan det finns en viss debatt om ursprunget till den franska dopp smörgås, är det mest populära påståendet att det uppfanns av Philippe Mathieu, tidigare ägare av Philippe restaurang i Los Angeles, Kalifornien. Det berättas att Mathieu 1918 förberedde en smörgås för en polis som består av skivad rostbiff på en fransk bröd. Vid utarbetandet av smörgås, Mathieu uppgift tappas brödet i pannan späck från rostbiff och polis insisterade han skulle äta det oavsett. Det berättas att officeren haft det så mycket att han tog några vänner tillbaka nästa dag för att försöka "dip" smörgås.

Många människor förknippar en fransk dopp smörgås med rostbiff, men det är också ofta med lamm, gris och kalkon. Franska dopp smörgåsar görs fortfarande på Philippes i Los Angeles och görs fortfarande genom att doppa brödet i vätskorna, snarare än att tjäna smörgåsar au jus. Kunderna har möjlighet att begära både enkel- och dubbel doppade smörgåsar, dikterar mängden saft som kommer att dränkts in i franska dopp smörgås. Philippe Mathieu var franska och rullen på vilken smörgås var först tjänstgjorde var också franska, men annars är det en helt amerikansk mat.

Den franska dopp sandwich spred sig snabbt i popularitet och många restauranger i hela USA nu tjänar dessa smörgåsar. Många restauranger erbjuder sandwich "med au jus", som normalt indikerar smörgåsen är beredd torr och är försedd med en behållare med vätska för att doppa smörgåsen in samtidigt äta den. Den obemärkt repetitiva karaktär noteringen, i princip översätta som "med med juice" liknar andra amerikanska språkliga upprepningar som hänvisningen till uttagsautomater (ATM) som bankomater.

  • Trots att användas med franska rullar eller baguetter, är en fransk dopp smörgås en amerikansk delikatess, inte franska.
  • En fransk dopp smörgås kan funktionen rostbiff.