Initial Orsak Prospect Möte: Deltagare

February 23

Om du har ett val om vem deltar det första mötet med en orsak utsikter, inte ta med din chef, styrelseledamot, eller din president, gör alla en tjänst och lämna dem tillbaka på kontoret - åtminstone för det första mötet.

Ditt mål i mötet är att positionera orsak marknadsföring som en win-win-strategi och ta reda på så mycket från utsikterna som möjligt om sin verksamhet och hur du kan arbeta framgångsrikt tillsammans.

Det är inte ditt chefens mål för mötet (och i rättvisans namn, hon förmodligen inte har lärt sig att ha en annan målsättning). Din chef vill prata om din organisations fantastiska uppdrag och alla de stora saker utsikten kunde göra för att stödja den.

Din chef tycker nog som en traditionell fundraiser: Hon är orsak-centrerad. Det handlar om uppdraget (hennes uppdrag). En sådan konversation har sin plats i filantropi. Men inte när du pratar om orsak marknadsföring, vilket är en win-win partnerskap mellan orsak och företaget.

Men om din chef insisterar på att gå till ett möte, här är några förslag för att vända henne till en tillgång:

  • Utbilda din chef på orsak marknadsföring. Utbilda din chef är något du borde göra i alla fall, men innan ett möte, blir det kritiskt. Dela med henne den senaste forskningen från Cone, Edelman, och Barkley. Peka henne till fall studier med nationella aktörer som Pepsi, Dairy Queen, och Target om vinstdrivande sida och orsakar som Barnens Miracle Network, Make-A-Wish, och Feeding America.

    Se henne att Orsak Marknadsföring Forums hemsida eller ännu bättre, konvertera henne till en aktiv läsare, vilket är lätt om hon registrerar sig för CMF ordinarie nyhetsbrev. Det kan ta tid, men att läsa om den framgång som andra har med anledning marknadsföring kommer att omvandla henne till en sann troende och en förespråkare för dina ansträngningar.

    Initial Orsak Prospect Möte: Deltagare

  • Var tydlig att detta möte handlar om uppdrag och marginal. Se till att din chef förstår att det finns en tid och plats för att prata om din sak och det fantastiska arbete den gör. Men detta möte handlar om ömsesidig nytta för båda parter, så du måste vara lika fokuserad på belöningar för din framtida partner.
  • Har en agenda och ge din chef en roll. Dessförinnan, sätta en agenda för mötet som du och din chef överens. Den bör innehålla en klart definierad roll för din chef som är nyttigt och inte kontraproduktivt att den verkliga uppdrag.