Hur effektiv är Homeopati för PCOS?

February 20

Mycket lite forskning har gjorts om användningen av homeopati för polycystiskt ovariesyndrom (PCOS,) och med 2011. Även om homeopati bär små inneboende biverkningar kan en kvinna vara i riskzonen för att utveckla hälsoproblem om hon avvisar konventionell behandling till förmån för homeopati för PCOS. Inga vetenskapliga belägg finns för att backa upp påståenden om att homeopati är fördelaktigt för tillståndet, men å andra sidan, finns få belägg för att specifikt misskreditera denna typ av alternativ behandling för PCOS i synnerhet.

Homeopati för PCOS innebär flera åtgärder. Istället för att basera sitt val på tillståndet, matchar homeopat egenskaper den person till olika behandlingar. Typer av åtgärder som kan ges till en kvinna med PCOS inkluderar sepia, bitter jättepumpa och lycodium. Dessa val, med en naturlig bas, var och är tänkt att hjälpa till att lösa olika symptom på sjukdomen, som att minska cravings för söta livsmedel, dämpande ner aptit eller förbättra hälsan i livmodern.

Grunden för homeopati är att "lika botar lika." Homeopater väljer behandlingar baserade på vilka effekter de har på kroppen, i ett försök att motverka liknande symptom på en sjukdom. Även om de har sitt ursprung i naturen och kan ha inneboende biologiska effekter ett homeopatiskt medel är extremt utspädd, så mycket så att en enda flaska endast kan innehålla vatten, och ingen molekyl av det ursprungliga ämnet. Denna brist på molekyler bidrar till den låga inneboende risken för homeopatiska medel, som konventionella forskare betraktar dem som helt enkelt vatten, medan homeopater säger att vattnet innehåller ett minne av den ursprungliga substansen. Rättsmedel i form av piller innehåller socker och detta vatten.

Inga publicerade och peer-reviewed finns bevis på effekten av homeopati för PCOS. Bevis förmån för homeopati som en alternativ behandling stöder inte dess användning för att gynna hälsa i allmänhet. Däremot är medicinska behandlingar såsom hormonbehandling, läkemedel som kontrollerar insulinnivåer, och kosmetiska behandlingar som laser hårborttagning visat sig fungera för många kvinnor. Avslag på konventionell behandling till förmån för enbart homeopati kan innebära att symtomen på sjukdomen lämnas okontrollerat, vilket ökar risken för ytterligare komplikationer såsom hjärtsjukdomar och diabetes.

Vissa homeopater, när man väljer en kurs av homeopatiska medel för en patient med PCOS, också råda att kvinnan följer viss livsstil och kostråd. En kvinna som följer dessa regler, som att ta regelbunden motion, gå ner i vikt och äta en hälsosam kost, kan se förbättringar i hennes tillstånd. Denna typ av livsstil regimen är också ofta förespråkas av läkare, eftersom det har visat sig bidra till att minska symtomen eller ens bota tillståndet helt och hållet. Som livsstilsförändringar kan arbeta själva, några kvinnor som känner att de gynnas av homeopati för PCOS kan i själva verket gynnas helt enkelt från deras förbättrade livsstilsval.

  • En frisk äggstock och en från en kvinna med PCOS.
  • När du väljer en kurs av homeopatiska läkemedel för PCOS, bör en kvinna också motionerar regelbundet, äta hälsosam kost, och försöker gå ner i vikt.
  • Forskare uppskattar att polycystiskt ovariesyndrom (PCOS) kan drabba upp till 10% av kvinnorna.