Vad är en infraröd sändare?

December 20

En infraröd emitter är vanligtvis en eldriven enhet som används för att emittera ljusvåglängder i det infraröda spektrat, som är osynliga för blotta ögat. Sådana sändare används i en mängd olika hemelektronik såsom fjärrkontroller i TV-apparater och för sensorer i säkerhetssystem, och i andra applikationer som bastur vid hälsoklubbar eller för industriella värmeprocesser. Det breda utbudet av applikationer för en infraröd sändare beror på det faktum att den infraröda spektrum av ljus är mycket bred, allt från miljoner nanometer i våglängd ner till 750 nanometer, medan det synliga ljuset för människor spänner bara ett område från ca 750 nanometer i våglängd ned till 400 nanometer. På grund av detta breda spektrum för infrarött ljus, är en infraröd sändare brukar klassificeras i en underkategori för ljus såsom långt infraröd nära mikrovågsbandet eller nära infrarött nära det synliga ljuset sortiment.

Infraröd teknik som används i konsumentelektronik och med 2011 är beroende av lysdioder (LED) som IR-sändaren komponenten. Dessa utsläpps producera en röd typ av ljus osynlig för det mänskliga ögat med en våglängd på cirka 880 nanometer. Emittern själv kan producera ljus från två LED-källor samtidigt och mottagaren som plockar upp ljuskällan är en komponent som en ljuskänslig diod eller transistor. En modulator krets är också inbyggd i den infraröda sändare, vilket kan slå på och av i snabb takt, vilket gör sändaren att sända olika typer av signaler till den mottagande enheten. Denna modulering förbättrar också tillförlitligheten i den signal som når mottagaren där den kan annars störas av omgivande ljus i rummet, eller absorberas av kompakta material som tegel, trä och betong.

När en infraröd signal används i en bastu som värmekälla, kan den ställas in för att sända i antingen den infraröda eller nära infraröda området. Långt infraröd sändare i bastu överföra mer värme på grund av den högre energi av våglängden används, vilket kan vara upp till 15.000 nanometer i frekvens. Ljuset inte heller propagerar så långt som nära infrarött, dock så dessa typer av bastur måste placera sina långt infraröda sändare på jämnt fördelade punkter i hela rummet. Eftersom långt infraröda spektrumet är också närmare mikrovågsområdet, denna typ av infraröd sändare överför energi liknar vad mobiltelefoner och trådlösa telefoner gör, och långvarig exponering för sådan strålning kan vara skadlig. Nära infraröd sändare uppställningar i bastur kan placeras på en central plats, är säkrare, och kräver mindre ström för att köra, men tenderar att producera mindre värme också.

Industriella processer som använder infraröd sändare teknik avger infrarött ljus i en 2000 till 4000 nanometer, vilket är det mid-range för det infraröda spektrumet. Detta område anses vara den mest idealiska för att effektivt generera värme, som absorberas i IR ugnar för en stadig värmekälla med glas, vatten, eller plast som polyeten eller polyvinylklorid. Den lägre intervallet kan producera temperaturer från 1112 ° Fahrenheit (600 ° C) eller högre för att arbeta med keramik och metall, och det högre intervallet kan producera temperaturer så höga som 5432 ° Fahrenheit (3000 ° C).

Andra användningsområden för infraröd sändare enheter inkluderar i militära och rymdtillämpningar för telekommunikation och observationsändamål, i laboratorieanalys av biologiska och mineralprover, och för att prognostisera vädret. Infrarött ljus i sig är gott på jorden, eftersom nästan hälften av det utsända ljuset från Solen är i det infraröda området. Jorden avger också infrarött ljus tillbaka ut i rymden, som ofta betraktas som en typ av värme, även om alla ljusvågor vare synlig eller osynlig förmedlar energi till materia när de påverkar med det eller avges från den.

  • En USB-dongle med en infraröd sensor.
  • IR-element används för att överföra värme i bastun.