Hur gör jag en Glycolic Peel hemma?

December 21

En gör det själv (DIY) glykol peel hemma kan erbjuda fördelarna med en kemisk peeling utan att det kostar hundratals dollar av en professionell i office skal. Glykolsyra kemisk peeling lösningar för hemmabruk är i allmänhet mycket mindre koncentrerade än de som används av proffs, så de kan säkert kan administreras i en hemmiljö. Fast det är oftast säkert att utföra en glykol peel hemma, dessa peeling nästan alltid innebära risker, och kräver försiktighetsåtgärder. Användare ofta rekommenderas att följa både allmänna riktlinjer hem skal och specifika hem peel kit instruktioner.

Professionella dermatologer använder ofta glykolsyra kemisk peeling lösningar på upp till 50% styrka. Hem kemisk peeling kit, dock i allmänhet innehålla lösningar som sträcker sig från 10% till 30% styrka. De flesta yrkesverksamma är överens om att hemma skal användare bör börja med den lägsta tillgängliga styrkan, ökar styrkan vid behov tills resultaten visas.

Bara för att resultaten inte visas efter den inledande skal betyder inte att lösningen inte är tillräckligt stark. De flesta glykolsyra peeling inte ge resultat direkt. Användare kan behöva upp till åtta peeling för att se de önskade resultaten. Med hjälp av en starkare kemisk peeling lösning i hopp om att se resultat snabbare kan leda till skador, infektioner och ärrbildning.

Experter föreslår ofta att hemma skal nybörjare väljer en glykol peel hemma lösning med 10% till 20% styrka, med ett pH-värde på 2,8 till 3,0. Användare allmänt råd att lappa testa skal lösningen på en liten, men diskret, område för att säkerställa att glykolsyra inte irriterar huden eller orsaka skada. Hem kemisk peeling kit, som innehåller specifika instruktioner, syreneutraliserande och salvor efterbehandling anses säkrast för hemanvändare.

Användare allmänhet uppmanas att noggrant läsa några instruktioner som kommer med en glykol peel hemma kit, och att följa dem exakt. Användare också normalt rekommenderas att följa en bred uppsättning riktlinjer och försiktighetsåtgärder vid administrering en glykol skal. Huden bör normalt vara rena, torra och fria från olja eller skräp. Kemisk peeling lösningar bör vanligtvis hållas borta från ögon, näsa, mun och slemhinnor. Den kemisk peeling lösningen appliceras normalt till mindre känsliga delar av behandlingsområdet innan den appliceras på de mer känsliga områdena.

Kemisk peeling lösningar är oftast kvar på huden i 04:59 minuter. De flesta hem glykol peel kit kräver användarna att lämna lösningen på huden i två till tre minuter. Experter föreslår ofta att lösningen neutraliseras och avlägsnas när huden börjar ta på en rosa nyans, oavsett om den föreslagna tidsfristen har löpt ut.

  • En kemisk peeling kan användas för att ta itu med fina linjer och åldersfläckar.
  • Glykol grädde.