Hur att definiera var ditt projekt startar och stannar

December 23

Ibland projektet du hanterar står ensam, men oftare, itâ € s en del av relaterade insatser för att uppnå ett gemensamt resultat. Leda projektet genom att klart definiera början och slut för att hjälpa dig att undvika att göra samma arbete på andra projekt, och i förekommande fall, samordna dina ansträngningar med deras.

Din beskrivning av din Projecta € s omfattningen av arbetet bör tydligt ange var ditt projekt börjar och var det slutar. Antag ditt projekt är att utveckla en ny produkt för din organisation. Du kan rama in Projecta € s räckvidd redovisning enligt följande:

Detta projekt innebär att designa, utveckla och testa en ny produkt.

Om du känner att ditt uttalande är på något sätt tvetydigt, kan du förtydliga din räckvidd ytterligare genom att säga vad du inte ska göra:

Detta projekt wonâ € t inkluderar slutföra marknadens krav eller lansera den nya produkten.

För att se till att din Projecta € s omfattningen av arbetet beskrivningen är klar, gör följande:

  • Kontrollera om dolda slutsatser. Anta att din chef har bett dig att designa och utveckla en ny produkt. Kontrollera att vara säker på att hon doesnâ € t antar du € ll också utföra marknadsundersökningar för att bestämma den nya productâ € s egenskaper.
  • Använd ord som tydligt beskriver avsedda verksamheten. Anta ditt projekt innebär genomförandet av ett nytt informationssystem. Är du säker på att alla definierar implementering på samma sätt? Till exempel, vi människor förväntar sig att inkludera installera den nya mjukvaran, utbilda människor att använda den, utvärdera dess prestanda, fastställande problem med det, eller något annat?
  • Bekräfta din förståelse för din Projecta € s räckvidd med din Projecta € s förare och supportrar.

    Till exempel, säga att du har ett uppdrag att förbereda för den konkurrens förvärv av viss utrustning och du utveckla en plan för att inkludera valet av leverantör, tilldelningen av kontraktet, och produktion och leverans av utrustningen. Du förbereder ett projekt uppskattning av sex månader och $ 500.000. Men din chef förväntar sig att ta mindre än två månader och kostar mindre än $ 25.000.

    Stanna och ompröva. Det kan vara så att din enda uppgift är att välja den potentiella säljare, faktiskt inte lägger ordern och har den utrustning som tillverkas och levereras.

    Frågan ISNA € t om företaget planerar att köpa utrustningen. (Visst avsikten att köpa utrustningen är orsaken till projektet.) Den verkliga frågan är om ditt projekt eller ett annat projekt i framtiden skulle köpa utrustningen.