Vad är en Brad spikpistol?

August 20

En brad spikpistol är en eldriven verktyg som används för att automatiskt köra brad spikar i trä. Dessa spikpistol varianter oftast drivs med tryckluft, även elektriska versioner finns också. Brad naglar de kör är tunna shanked med en tillplattad, nästan T formade huvudet utformad för att vara försänkt medan en minimal fotavtryck i virket. Vanliga brad spik storlek varierar från 1/2 tum till 2 1/8 tum och presenteras i remsor för lastning i pistolens magasin. Den brad spikpistol är vanligast för efterbehandling jobb i möbelsnickeri, skåp och montering av socklar och trim.

Spikpistoler är bland de mer vanliga verktyg i snickeri, möbler och skåp gör industrier. De är utformade för att producera effektiva, förutsägbara spik verksamhet vid volymer som inte är möjliga med handen spikning. Dessa verktyg är typiskt pneumatiskt, eller tryckluft, driven; elektriska spikpistoler är mindre vanligt. Den brad spikpistol är ett populärt finbearbetningsverktyget i dessa applikationer på grund av dess snabbhet och lättheten att kosmetiska sanering inblandade efter spikning.

Brad naglar är i allmänhet små, tunna skaft naglar med en tillplattad T formade huvudet. Deras liten diameter och huvud gör dem lämpliga som försänkta naglar. Detta innebär att varje spik drives helt in i virket genom spikpistolen och lämnar därigenom endast ett litet, rektangulärt hål i ytan av träet. Naglarna erbjuder bra hållkraft, och hålen är lätt att fylla efter spikning.

Brad spikpistol designen liknar de flesta spikpistol typer och i allmänhet består av en cylinder och återgående kolv som driver spiken in i träet. Nails hålls i limmade eller laminerade remsor och laddas i ett magasin som matar en nagel i taget i drivmekanismen. De cykeltider på en spikpistol är mycket snabb, vilket gör det möjligt för operatören att producera effektivt, säkert spikning så fort han kan avancera pistolen till nästa nagelläget. De flesta brad spikpistol modeller kan drivas av små elektriska eller bensindrivna kompressorer gör dem portabel och lätt att transportera till och använda på plats.

Som fallet är med alla slående elverktyg bör brad spikpistol alltid användas med största försiktighet eftersom risken för allvarliga skador är mycket verklig. Lufttillförseln ska vara frånkopplad innan omlastning eller sätta pistolen åt sidan medan du arbetar, och det får aldrig riktas mot någon eller något annat än arbetsstycket. Personlig skyddsutrustning såsom handskar, förkläden, och ögonskydd bör också användas när du hanterar någon spikpistol.

  • Brad spikpistol används för att säkra bottenplatta till en vägg.