Ta bort mögel fläckar

September 1

Du kanske har märkt smaklös lukter eller mögel-y lukter från områden i ditt hus. När det finns mycket fukt i luften, och fukten fastnar på platser får du mögel och mjöldagg. Mögel är en svamp som angriper fibrerna i tygerna, och detta kan förstöra och försvaga dina tyger, inklusive mattor.

En mycket vanlig plats för mögel i huset är i ditt badrum. Om du har mögel i ditt duschkabin, badkar, eller på dina brickor, försök skura mögel bort med utspädd klorblekningslösning. Använd gummihandskar för att skydda händerna, och skrubba eller torka kakel, duschväggar och badkar med en lösning av en del blekmedel till tre delar vatten. En gammal tandborste är det perfekta verktyget för rengöring injekteringsbruk mellan plattorna. Torka området noggrant med hushållspapper. En ättikslösning kan fungera bra på ett akvarium eller akvarium, och ättikslösning kan vara tillräcklig för att städa badrummet.

För att ta bort mögel fläckar från textilier bör du börja med att borsta eller slå klädesplagg eller sängkläder utanför. Du måste vara varsam och inte skrubba tygerna, eftersom mögel redan har försvagats fibrerna. Sedan, om objektet är maskintvättbar, kör färgade objektet genom tvättmaskinen som vanligt. Placera inte plagget eller ark i torktumlaren-hänga dem på tork utanför, se till att de är helt torra innan föra dem in. Solljus kommer döda någon mögel.

Kontrollera om fläckar. Om kläderna fortfarande färgas, försök skölja det färgade området i en blandning av citronsaft och salt innan kläderna i tvättmaskinen igen. Om kläderna är färgbeständig, lägga blekmedel till tvätt. Om fläcken kvarstår efter detta, prova att använda väteperoxid på märket. Använd en ren trasa för att badda lite väteperoxid på plats, tills fläcken är mättad. Kör igenom tvättmaskinen igen, denna gång utan blekmedel.

Om du inte skulle normalt tvätta färgade poster, ta objekten till drycleaners, och påpeka fläckarna till renare, att se till att de märker dem.

För att ta bort mögel från mattor och möbler stoppning, första borste eller dammsug bort så mycket av mögel och mjöldagg som möjligt. Se till att kasta bort vakuumpåse eller sopsäck omedelbart, eftersom du inte vill att mögel eller mögel att stanna i ditt hem. Schamponera dina mattor med en matta renare. Om möjligt, torka dina mattor och klädsel med en våt-torr dammsugare för att förhindra mer mögel tillväxt. Eller, för mattor eller möbler, flytta objekt utanför torka.

För att förhindra mögel, hålla områden väl ventilerade och som fria från fukt som möjligt. Torka av badrummet eller köra en fläkt efter duschar för att hålla ditt badrum utan mögel.