Tio sätt att göra det bästa av en författarkonferens

August 28

Oavsett om du är en första-gången författare eller du har skrivit flera böcker, deltar en författarkonferens kan göra underverk för dig, på flera olika sätt. Denna bonus kapitel diskuteras några av de viktigaste möjligheterna för deltagande en författarkonferens. Så läs på och se hur man inte bara delta en författarkonferens, men också att få dina pengar är värt.

Plocka rätt konferensen

När räkna ut vilka författar konferens för att delta, vill du välja den konferens som passar dig och vad du vill åstadkomma. En nyligen webbsökning gav mer än 150 författarkonferenser där memoar skrivande var en del av programmet.

Självklart kan du inte delta i alla dessa konferenser. Varje konferens erbjuder något annorlunda, så du vill göra en online-sökning och upptäcka vilka konferensen är bäst anpassade för dig. Konferenser kostar pengar, så du vill forskning och välj en konferens eller två som bäst motsvarar dina behov och din budget.

När forska konferenser, vill du också överväga vilken typ av konferensen. Till exempel har den Miami Bokmässan mycket utgivare bås och många läsningar, men mycket mindre i termer av hantverks samtal. Föreningen för Writers och skriva program konferensen har också en enorm bokmässan och massor av bås för publicister, men den har fler nötter-och-bultar hantverk samtal än en person kan någonsin komma till. Plus denna konferens har dussintals avläsningar där du kan höra högprofilerade människor delar deras arbete och prata om det.

Registrering tidigt

När du väljer konferensen du vill delta, se till att du anmäler dig tidigt. Nästan alla författarkonferenser ger en tidig-rabatt för dem som registrerar långt i förväg. Även sparar en extra $ 20 eller $ 50 genom att boka sex månader eller mer innan konferensen börjar är stor, att de verkliga orsakerna registrera tidigt är följande:

 • Få konferensen på ditt schema så att du inte råkar boka något annat under samma tid.
 • Boka din plats i en kritik session (se "Registrera dig för kritiktillfällen" senare i detta kapitel) och andra möjligheter. Många av dem är först till kvarn får först mala.
 • Ändra din mentalitet om din allvar som författare. Om du tappar några hundra dollar på registrering för en författarkonferens, du darn väl säker show upp och försöka få ett par hundra spänn till ett värde av det!
 • Undvik att missa en plats. Konferenser kan och säljer ut, så procrastinators akta.
 • Låt konferenspersonal att planera framåt. Ju tidigare en konferens säljer ut, desto bättre konferens personalen kan förbereda för händelsen att bli en succé på alla möjliga sätt.

Låt inte kostnaden för att delta i en konferens för att förbjuda dig från att delta. De hämtställen och utdelningen från att delta i en kan vara värt det tio gånger om. Om pengar är verkligen en fråga, delta i en endagsevenemang som du kan köra till kontra en hel helg en som kräver hotellvistelser och flygresor. Börja smått om du behöver, men som man blir bättre på att skriva och ditt manus kommer närmare görs, kanske du vill investera i ett längre, mer engagerade konferens.

Skapa en konferens planen

Oavsett om du deltar i en endagskonferens eller ett flerdagars affär, vill du ha en god uppfattning om vilka händelser och möten du ska närvara. Gör det mesta av din tid där genom att noggrant gå igenom hela schemat för några veckor i förväg. Kom upp med en spelplan som inte har du springer runt som en galning, men ändå håller dig på den mest användbara sessioner så ofta som möjligt.

Även konferenssamordnare gör sitt bästa för att hålla saker från att ändra, ibland finns det en sista minuten avbokning eller utbyte. Kontrollera schemat några dagar innan du lämnar bara att se till att det inte finns några överraskningar, och justera konferens planera därefter.

En del av din konferens planen bör vara att lista ut vem alla talare och workshopledare är. Erfarna konferensbesökare vet att du vet aldrig vem du kommer att stöta på i en hiss eller stå bredvid i linje, så läsa på dessa presentatörer utanför deras konferenspaket bios. Använd biblioteket och Internet för att göra en del detektivarbete. Till exempel, om en prisbelönt författare ger en avläsning eller moderera en paneldiskussion om berättarstrukturen, ta dig tid att läsa en novell eller intervjua han gjort.

Vad händer om du vill delta i två sessioner samtidigt? Var inte rädd för att sitta i på hälften av en session, och sedan hoppa tyst ut till den andra som körs samtidigt. Sitt i bak och inte göra ett experiment när man lämnar eller kommer in. Och känn dig fri att pop i en session som är helt utanför ditt område. Inspiration kan komma från var som helst.

Registrera dig för kritiksessioner

Kritiken sessioner på författarnas konferenser är sällsynta möjligheter för opublicerade författare att ha etablerade publicering proffs titta på och ge feedback på deras manus. Tips: Denna kritik är en av de bästa, enklaste sätten att ta steg mot att få din memoarer publicerades, så ta Fördelen med dessa sessioner och lyssna på förlags proffs.

De vet hur man tar en nästan-det manus och försiktigt visar hur man justerar den till bättre greppa och hålla läsarens intresse, vilket gör det mer säljbar. De vet hur att driva språk de rätta orden till de bästa orden. Varför skulle du någonsin lyssna till någon annan?

I en vanlig stadsdel skriv kritik grupp, kanske du skickar in något som behöver en bra mängd hjälp. Med en kritik session på en författarkonferens, men gör ett stort intryck på den workshopledare och ta med din bästa opublicerat arbete. Oavsett hur bra ditt manus är, kommer du inte punga experterna. Och om tillräckligt ditt arbete är bra, kanske du lämnar denna konferens med lite mer än några bra översyn råd.

Med ditt material redo

Peyton Manning skulle inte dyka upp på stadion på en söndag utan hans hjälm, knapar, enhetligt och playbook, eller hur? Inte heller bör du visa upp på era skribenter konferensen utan rätt utrustning. Så, vad är rätt utrustning för en författare slå upp en författarkonferens? Här är en bra lista, oavsett om du är en regelbunden betalande deltagare eller en betald talare:

 • En stark ryggsäck eller bok väska
 • Massor av visitkort
 • Minst två bra, lättskriv med pennor
 • Ett par vässade nr 2 pennor
 • En markör
 • En engångs rulle tejp
 • En ren spiral notebook eller anteckningsblock
 • En två pocket mapp
 • Minttabletter
 • Vävnader
 • Vissa plåster
 • En elevator pitch

  En elevator pitch är en memorerad beskrivning av vad din skrivprojekt handlar om. Hur länge ska det vara? En mening eller två, eller något bara tillräckligt kort för att fullt ut få igenom i den tid det tar att dela en hiss rida med någon, som mest 30 sekunder.
 • En sammanfattning av din memoarer (en sida max, tryckt)
 • Ett enda prov kapitel i din memoarer (tryckt)
 • Ett förslag för din memoarer (tryckt)
 • En bio (halv sida max, tryckt)
 • En lista med frågor som du vill ha svarat
 • En kort lista över mål och förväntningar för dig själv för denna konferens

Du är välkommen att ta mer än den här listan till konferensen, men du bör tänka som en backpacker. En backpacker måste väga allt och tänka på vad som verkligen behövs snarare än vad som är en ren njutning. Dra runt massor av saker upp ett berg - eller från rum till rum i konferenscenter - kan få gamla snabbt. Om ditt hotellrum är i närheten, gå vidare och ta ett minimum; Du kan gå tillbaka om du behöver något. Kom också ihåg att de flesta konferenser har bylte, såsom pennor, vattenflaskor, anteckningsblock, mappar och så vidare, så räkna med att få mer saker att bära runt med dig.

Om du har inte har ett fullständigt manuskript, du är okej. Ta vad du har och använd konferensen för att få inspiration. Om du har en komplett manuskript, inte släpa runt en portfölj full med kopior. Redaktörer och litterära agenter vill inte dra runt tiotals 300 sidor manuskript medan de är där. Det är inte heller lämpligt att knuffa hela din bok i händerna på någon som du just träffat (eller ännu värre, skjut din bok under badrum stall du just såg en huvudtalare anger). Det är oprofessionellt. Det är illa formen. Det är ett misstag.

Även om du ignorera detta råd och lyckas få lite A-lista editor för att sticka ditt manus i sin väska, oddsen är att det kommer att hamna i en papperskorg senare eller få avsikt kvar i hotellrummet när den redaktör kontroller ute. Om du helt slog bort det med en redaktör och han ber om din kompletta manuskriptet, kan du ge honom ditt förslag, ett kapitel prov, och en sida bio på plats. Du kan sedan lovar att skicka det hela via e-post när du kommer hem.

Mingel och mingel lite mer

Om du inte kommer med någon, du förmodligen inte vet många människor på konferensen. Så gå ut och börja skaka hand och kysser spädbarn. Okej, kanske inte gör det exakt, men absolut börja introducera dig själv och tala med människor du inte redan vet. Gör inte mitt skoldans sak där man kurar upp i hörnet med en annan besvärlig person eller två, och gruppen av er hoppas att någon kommer att komma upp och vill bli vän dig. Om du inte ta första steget, ingen annan kommer antingen.

Om du är lite på blyg sida eller behöver hjälp att interagera med författare, prova att fråga följande:

 • Vad jobbar du med nuförtiden?
 • Vad är det bästa du har köra över på denna konferens hittills?
 • Är detta din första författarkonferens? Om personen svarar ja, du kan följa upp med "Varför valde du att delta i denna konferens?" Om personen svarar nej, kan du fråga: "Så hur denna konferens jämföra med andra som du har deltagit?"
 • Hur långt reste du att komma hit?
 • Vilka sessioner du mest fram emot att höra?
 • Vad är den bästa bok du läst nyligen?
 • Vem är din favoritförfattare?

Om det står klart att du talar till en publicerad författare, kan du växla till frågor mer i linje med detta:

 • Vad vill du nu vet att skulle ha hjälpt dig mest när du började skriva?
 • Vad var publiceringsprocessen ut för dig?
 • Vilken typ av formell utbildning, om någon, har du fått skriftligt?
 • Som en publicerad författare, vad hoppas du få ut av att komma till denna författare konferens?
 • Vem skulle du älskar att ha ditt skrivande jämfört med?

Var noga med att hålla upp din sida av samtalet eller det kan verka som om du genomför en intervju eller fråge någon. Och inte be en publicerad författare som du just träffat en hookup med sin agent. De flesta professionella skribenter kommer att rekommendera kanske en författare per år till sin litterära agent, och anledningen är enkel: Om de gå i god för dig, är deras rykte på spel. De hade bättre helt tror på dig att göra den typen av rekommendationen, vilket innebär en snabb träffas-och-hälsar på konferensen kommer aldrig att vara tillräckligt för att få det hookup. På vägen? Man vet aldrig.

Vistas av semester mentalitet

När du deltar en författarkonferens, du arbetar, så se till att du undvika att hamna i en semester mentalitet, vilket innebär att du växlar tyngdpunkten från avslöja så mycket du kan om att skriva och nätverk för att koppla av och kylning.

Att ha ett glas vin och chatta med gamla och nya vänner är okej. Du vill bara inte att glida in i "Hej, jag är hemifrån, och jag förtjänar lite kul" läget.

Till exempel i 2006, träffade jag upp med några gamla college vänner på AWP-konferensen i Austin, Texas, som är en fyra dagars affären. Vi slog upp baren efter ett anförande den första natten, och en av mina vänner beslutat att dricka en liter whisky. Medan resten av oss var i sängen på ett halv rimlig timme som första natten, gjorde vår berusad vän inte krypa tillbaka förrän på småtimmarna. De kommande två dagarna, ingen av oss såg honom; han slösat bort två dagar i sängen känner hemsk och saknade allt. Han gjorde det för den sista dagen, men den envisa huvudvärken och klaga magen gjorde det surt för honom. Han i princip slösat hela konferensen.

Under tiden vid samma konferens på andra natten, träffade jag en höft ung redaktör som arbetat med en kommande New York förlag. År senare flyttade att redaktören på en större förlag. Vi återansluts, och så småningom jag sålde det huset en bok.

Om jag hade varit i drift i semesterläge, kanske har jag strukit den sena eftermiddagen session där jag träffade denna editor för att fånga strålar från den tjusiga hotellpoolen. Eller kanske jag skulle ha sovit bort en dålig i badkaret i mitt hotellrum. Eller kanske jag skulle ha gått med några vänner som skär ut efter lunch för att sightsee. Istället hittade jag ett sätt att utöka mitt nätverk av publicering proffs, och det betalade enorma. Det borde vara målet för alla som deltar en författarkonferens.

Du är på en affärshändelse och inte en semesterresa, så klä sig därefter. Kostym och slips kan vara lite over the top (om du inte är en presentatör), men dressing business casual är ett bra val. Om du är nervös om att få det rätt, se om hemsidan för konferensen har foton från tidigare år. Se vad andra människor bär och justera din garderob efter behov.

Att prata med författare

Även om du kanske vill delta i en författarkonferens för att få tillgång till litterära agenter och redaktörer, se till att du inte förbise möjligheter att chatta med andra författare. Författarna på en författarkonferens intervall från huvudtalare och stora presentatörer till de många författare i uppslutning i publiken.

Alla författare är stora resurser. Vid ett tillfälle var de publicerade författare börjat precis som du, så de har helt klart en plan för framgång. Se till att du lyssnar.

Uppföljning av leads

När du kommer hem från konferensen, är ditt arbete inte gjort. Ta en dag för att hämta andan och fånga upp på din sömn - du kommer troligen behöver det. Men låt inte det som hände på konferensen bara glida iväg. Om du fick visitkort, skicka ett snabbt "Bra att träffa dig!" e-post. Om du träffade andra författare, släppa dem en anteckning, alltför.

Ge folk en dag eller två för att packa upp och få fångas upp med saker också. Om du avfyra ett e-postmeddelande den andra du får tillbaka, mer än troligt, det ska gå vilse i eftersläpningen av andra e-postmeddelanden som de kommer säkert ha. Plus skicka den så snart efter konferensen slutar kan få dig att verka mycket angelägen - potentiellt IVRIG.

Du bör ha en eller två nya relationer som du kommer att fortsätta med, och en eller två professionella anslutningar som du bör vänta tills du är redo att helt använda. Ofta är detta när en litterär agent går med på att läsa något snabbt från en konferens som de talade på, ofta ber dig att märk kuvertet "AWP Conference 2012," och så vidare. Detta är en engångserbjudande, men så inte bränna den tills du är redo att ta din bästa skott.

Se till att du också skicka tackkort. Du kan stå ut om du gör det. Skicka en till konferens staffers som hjälpte dig med något eller deltagare som var särskilt användbart att granska ditt skrivande. Skicka en till någon speciell talare som delade något som verkligen klickade för dig. Skicka en till någon som förtjänar det. Bara vara specifik och tydlig med vad du tacka dem för eller det kan komma ut som lite generisk.

Skickar tackkort kommer inte att du får en miljon dollar för din memoarer, men detta är bra litterär karma, om inte annat. Det är också bara en trevlig, anständigt sak att göra.

Expertkonferens besökare vet att det är en bra idé att gå tillbaka till samma konferenser regelbundet. Det är det bästa sättet att skapa meningsfulla och långsiktiga relationer. När du kommer tillbaka, du vet redan hur allt fungerar så kan du bara gå om din verksamhet.

Påstå din bekostnad till IRS

Även om du är en helt ny författare, kan du skriva ut dina konferensregistreringsavgifter, ditt hotell, mat, körsträcka, parkering och många andra kostnader på din skatt. Om du gör det kan du spara en bunt varje år, särskilt om du investerar mycket pengar i ditt skrivande karriär. Se bara till att du sparar dina kvitton.

Arbeta med en CPA eller en allmän självdeklaration företag att räkna ut hur man får tillbaka en del av ditt skrivande relaterade kostnader, såsom närvara en författarkonferens, gör bakgrundsforskning för din memoarer, eller ens hyra en korrekturläsare för att gå över ditt manus . Se bara till att följa de lämpliga lagar och lagar och / eller riktlinjer. När du är osäker, lita proffs för att guida dig på rätt sätt.