Vad är ett fullkornsris Baguette?

August 22

En fullkornsbaguette använder en blandning av fullkornsmjöl, vitt mjöl och fullkornsprodukter för att skapa en lång, smal limpa bröd. Även om detta inte är en traditionell baguette, är det ett förfarande för transformering av en baguette till något friskare. Den traditionella baguette, som har sitt ursprung i Frankrike, inkluderar inte fullkornsmjöl eller någon typ av fullkornsprodukter. Hela korn kan sättas till baguette i hela sin form eller jord för att bilda olika typer av mjöl.

En traditionell fransk baguette är tillverkad av vitt mjöl, vatten, salt och jäst. Det är en mycket enkel bröd formas till en lång och tunn limpa som liknar en trollstav, som är där ordet baguette kommer ifrån. I Frankrike, folk är väldigt noga sina baguetter, men olika former har uppstått under åren. Nu finns sorter, andra än fullkornsris baguette, som inkluderar rågmjöl, aromer och örter.

Fullkornsvetemjöl är gjord av slipning av fullkorn av vete bär. Eftersom hela vete bär krossas, är näringsämnen inte tas bort innan vetet sker till mjöl. Vitt mjöl förädlas så att frövitan är den enda del som fortfarande är intakt, vilket skapar en bra mjöl till degen men innehåller inte många näringsämnen. Vetemjöl kombineras vanligtvis med vitt mjöl för att skapa en deg som stiger bra men är fortfarande frisk.

I vissa fall är korn hålls hela innan de läggs till en fullkornsris baguette. Fullkorn inkluderar poster såsom havre, ris och korn. De kan läggas till degen för att ge en fullkornsris baguette textur eller strös ovanpå innan den gräddas, även om det ibland är svårt att bilda den knaprig konsistens som baguetter är kända för när hela korn läggs till degen innan gräddning. De hela korn kan också malas till mjöl och sattes till degen för att ge olika smaker och konsistenser än det skulle ha utan dem.

Objekt kan klassificeras som fullkorn helt enkelt genom att ha en liten mängd fullkorn i dem, så det är nödvändigt för en individ att läsa etiketterna och ställa frågor när du handlar för en fullkorn baguette. Den första ingrediens som förtecknas bör vara en fullkornsris mjöl av något slag för brödet att faktiskt anses hälsosam och näringsrik. Baka brödet hemma eliminerar detta problem eftersom kocken vet exakt vad som händer i receptet.

  • En fullkornsbaguette använder fullkornsmjöl.
  • Hela korn baguetter.