Hur tar jag bort nagellack från kläder?

October 6

För att ta bort nagellack från kläder, kommer du först avgöra om objektet är tvättbar: om det är, kan du vanligtvis bort fläcken hemma, även om, om det inte är, en resa till kemtvätten kommer att bli nödvändigt . Om tyget är tvättbart, lokalisera fläcken med en handduk eller trasa. Du kan sedan använda aceton baserad nagellacksremover, gnugga alkohol, eller väteperoxid, beroende på färgen på kläderna, att försiktigt sandskädda på fläcken tills den lyfter. Applicera en tvättstuga fläckbehandling för att se till att nagellack borttagnings inte färgas kläder själv och tvätta objektet enligt anvisningarna på etiketten.

Ta reda på om dina kläder är tvättbar genom att kontrollera taggen för skötselråd. Om inga instruktioner ges, då kan du oftast tvätta tyger gjorda av akryl, bomull och linne samt nylon, polyester, eller spandex. Tags som tyder på att produkten är gjord av silke, ull, acetat, eller rayon är normalt inte tvättas, och bör vidtas för att kemtvätten för professionell fläckborttagning. I allmänhet kan dessa typer av tyget inte hålla upp till Hemservice process, och kan missfärgas eller utveckla hål i reaktion på de kemikalier som används.

För tvättbara tyger, är det viktigt att skilja det färgade delen av objektet från andra områden. Detta kommer att hindra den från att överföra till en annan del av kläder, som kräver mer tid och ansträngning för att ta bort den. För att göra detta, skjut en tjock handduk eller en trasa som har vikts över flera gånger direkt under den del av kläder med fläcken. Handduken eller trasa kommer att bidra till att absorbera nagellack som du tar bort märket.

För att ta bort nagellack från kläder som är färgad, kan du använda en aceton-baserade nagellacksremover. I de flesta fall är icke-aceton nagellacksremover inte tillräckligt stark för att lyfta polera från tyget, speciellt med mörkare spik färger. För tuffare fläckar eller om du inte har aceton nagellacksremover kan du använda tvättsprit för de flesta tyger. När du tar bort nagellack från vita kläder, är det oftast bäst att använda väteperoxid, som vita kan missfärgas när det utsätts för aceton eller alkohol.

Placera önskad fläckborttagningsmedel på en bomullstuss eller fyrkantig, och börja badda på fläcken utifrån och in. Arbeta i denna riktning bidrar till att förhindra fläcken från att sprida ut. När du tar bort fläcken, är det viktigt att inte gnugga tyget, eftersom detta kan också orsaka nagellacket att sprida sig. Långsamma, mjuka dabbing rörelser är typiskt allt som krävs.

När du har tagit bort fläcken, spraya området lätt med en tvättstuga fläckborttagnings eller tunnas ut flytande tvättmedel och låt den tränga för ungefär en halv-en-timme. Därefter, tvätta kläder enligt anvisningarna på taggen. Innan du sätter objektet i torktumlaren eller hänga den på tork, inspektera den för att se till att fläcken är helt bort. Torkning kläder med en fläck fortfarande på plats orsakar vanligtvis den för att ställa, vilket gör det svårare att ta bort nagellack från kläder.

  • Genomskinligt nagellack.
  • Se till fläcken är helt avlägsnas innan objektet i torktumlaren.
  • Väteperoxid kan användas för att avlägsna nagellack från vita kläder.
  • Mörkare nyanser av nagellack är mer benägna att lämna envisa fläckar.
  • Nagellacksremover.