Hur behandlar jag en klämd ischiasnerv?

October 21

Knapert ischiasnerven behandlingen ofta innefattar användning av is, värme, smärtlindring genom medicinering, ordentligt stöd, och sängläge. Vissa typer av övningar och sträckning kan även användas för att lindra och behandla detta tillstånd. Några orsaker till ischias kan kräva operation.

En klämd ischiasnerven orsakas vanligen av något att sätta press på någon del av ischiasnerven, kroppens längsta. Den smärta i samband med det är känt som ischias. Det finns många orsaker till ischias; de flesta av dem är relativt milda och vanligtvis lösa i lite mer än en månad.

En person som lider av en klämd ischiasnerven kan använda is under de första dagarna av smärta. Värme kan också vara effektiva på att lindra smärta som orsakas av ischias, speciellt om muskelspasmer uppstå med smärta. Muskelspasmer kan göra känslan av smärtan värre och kan även vara orsaken till den klämd nerv. Värme är ofta kunna slappna av musklerna och minska mängden smärta som en person upplever.

Vissa receptfria läkemedel får användas för att lindra smärta i samband med ischias. Dessa kan vara antiinflammatoriska läkemedel såsom ibuprofen eller acetylsalicylsyra. Om dessa inte fungerar, kan en läkare ordinera receptbelagda styrka smärtstillande, receptbelagda antiinflammatoriska läkemedel, eller muskelavslappnande. För extrema fall av ischias, kan en kortikosteroid injektion krävas.

De som lider av en klämd ischiasnerven kan finna att det är svårt att sitta i en mjuk stol, eftersom det gör ont dem att göra det. Detta beror på att det behövs en hård, stödjande yta för att hålla en person från att förvärra tillståndet ännu mer. En fast stol och madrass kan hjälpa till att hålla muskler och leder längs ischiasnerven där de borde vara.

Läkare rekommenderar ibland sängläge. Liggande på en fast madrass med en kudde under benen kan lindra hur mycket smärta en person känner från en klämd ischiasnerven. För mycket sängläge kan vara svårt på muskler, men, vilket får dem att bli svag. Av denna anledning är vissa typer av övningar och sträckor brukar rekommenderas. Dessa övningar och sträckor kan lossa muskler, korrigera positioner kotorna, och lindra smärta i samband med ischiasnerven problem.

Kirurgi är typiskt en sista utväg, men i vissa fall är det behövs. Läkare brukar börja diskutera operation om problemet som orsakar ischias är svår och orsakar andra problem, såsom förlust av blåskontroll. En annan orsak till operation är om alla andra behandlingar för ischiasnerven smärta har försökt och misslyckats med att arbeta.

  • Sängläge rekommenderas för en klämd ischiasnerven.
  • Vissa typer av övningar kan utföras för att lindra smärta i samband med en klämd ischiasnerven.
  • En klämd ischiasnerven kan kräva värme, kyla, och medicinering.
  • Over-the-counter smärtstillande läkemedel, såsom ibuprofen, kan användas för att behandla en klämd ischiasnerven.
  • Om ischiasnerven blir irriterad, kan den orsaka smärta och domningar ner benet.