Rengöring Pool Vatten

November 14

Rengöring poolvattnet kan ofta verkar vara mer av en konst, än en vetenskap. Det finns tillfällen då det verkar att oavsett vad du försöker, poolen bara inte kommer att få ren, eller stanna ren när du har rengjort den. Vad många kanske inte inser är dock att detta är faktiskt ett ganska vanligt problem, och inte en som du bör göra det möjligt att betona ut dig. Här är några av de vanligaste metoderna för rengöring bassängvatten, när allt annat misslyckas.

  • Cyanursyra. Det finns tillfällen när klor ensamt inte kommer att göra jobbet vid rengöring poolvatten. Du kan känna igen dessa situationer lätt, bara uppmärksamma hur mycket klor du lägger in i din pool. Om du befinner dig lägga i mer klor än du borde vara, är chansen att detta beror på kloravledande för snabbt i solljuset. Försök att använda ett klorförlust hämmande kallas cyanursyra som kan köpas i pool leverans butiker. Bara vara säker på att du följer anvisningarna ordentligt dock.
  • Kontrollera din filtermediet. En av de främsta bovarna i smutsigt poolvattnet kommer att bli filtermediet. Om du inte regelbundet kontrollera och byta ut filtermedium, då du kommer snabbt hitta dig själv spela en gissningslek när det kommer till rengöring poolvattnet. Se till att du refererar till din instruktionsbok om den rätta metoden för hur du kontrollerar ditt filter, samt hur man ändrar den.
  • Professionellt testa vattnet. En bra metod för att bestämma det bästa sättet att gå om rengöring poolvattnet är att få det professionellt testad. Helt enkelt samla ett urval av din pool vatten i en ren quart behållare och ta den till poolen butiken. De yrkesverksamma i butiken kommer att kunna testa vattnet, samt föreslå vilka kemikalier kan fungera bäst för att hjälpa dig med att få den poolen ren. Men se till att du också följa tillverkarens anvisningar när du lägger några nya kemikalier, vill du inte att orsaka mer skada av misstag).
  • Kontrollera din sugledning. En vanlig orsak till att ha svårt att rengöring poolvattnet, att det finns ett problem med din sugledning. Om du har en läcka i denna linje, kan det möjligen skapa en back flöde situation där det smutsiga vattnet hamnar förorena resten av din pool, i stället för att rengöras. Om du hittar en läcka, så måste du få det repareras så snart som möjligt, eller situationen kommer aldrig att få löst.
  • . Söka professionell hjälp om du har provat alla andra metoden, och inget verkar fungera, finns det ett alternativ kvar för dig: Ring proffsen. När du ringer i den professionella dock vara säker på att du berättar för honom allt som du har försökt hittills, och vad resultatet blev. Detta kommer att bidra till att spara tid, vilket alltid innebär att spara pengar när det handlar om en reparatör. Om inget annat händer, kommer du snart inte ha några problem med rengöring pool vatten igen.