Vad är en Margarita Pizza?

November 10

En margarita pizza är en typ av pizza som involverar ett vetemjöl skorpa toppad med mozzarella, basilika, olivolja och tomater. Den har sitt ursprung i Italien och blev först att representera de röda, gröna och vita färgerna i den italienska flaggan när den presenteras för drottning Margherita. Även om ingredienserna är få och enkla, bör beredningen av en autentisk margarita pizza följa några särskilda riktlinjer som olika organisationer har inrättats för traditionella napolitanska rätter. I en autentisk förberedelser, är jordskorpan mycket tunn och inga andra än basilika ytterligare kryddor läggs till pizza. Termen "margarita pizza" tillämpas också till mer välbekanta stilar pizza som inkluderar endast vissa tomatsås, vitlök, mozzarella och basilika, oavsett skorpa stil.

Skorpan av en margarita pizza är oftast den första delen görs. Den autentiska receptet kräver en vete skorpa jäst med jäst från den napolitanska region i Italien. Tjockleken av skorpan bör inte överstiga en åttondel av en tum (ca 3 mm). Hål kan punkteras i ytan av skorpan med en gaffel för att förhindra blåsor bildas när det är matlagning, och olivolja kan borstas på rå, platt deg. För det mesta är skorpan inte blinda bakas innan den beläggs i pålägg.

Tomaterna som används på en margarita pizza kan vara San Marzano tomater från Italien eller nästan alla andra sorter. De kan tärnade eller krossas och sedan placeras ovanpå pizza, eller de kan tillsättas hela till en kastrull med lite olivolja och stekt tills de har brutit ner naturligt. Vissa recept kräver vitlök som ska läggas till tomaterna, eller för en mer komplett tomatsås som ska användas, även om varken var på den ursprungliga margarita pizza.

Skivor av mozzarella placeras ovanpå tomaterna. Varje typ av mozzarella kan användas, även om buffalo mozzarella är gemensam för napolitanska regionen. Mozzarella ska placeras ovanpå tomaterna på pizza på ett sätt att den röda av tomaterna visar fortfarande igenom mellan bitar av smält ost.

Basilika och olivolja traditionellt är de sista ingredienserna placeras på pizzan. Den basilika kan användas i hela blad form eller tärnat eller ett chiffonade. Margarita pizza är tänkt att visa upp färgerna i den italienska flaggan, så basilika ska placeras på ett sådant sätt att det kan fortfarande ses efter tillagning. Olivolja är drizzled över toppen av pizzan, varefter den placeras i en varm pizza ugn och tillagas under några minuter tills skorpan är skarpa och osten smält.

  • Olivolja, drizzled över mozzarella, är typiskt den sista ingrediensen tillsättes före glida pizzan i ugnen.
  • Vetemjöl används för att göra skorpan av en margarita pizza.
  • Margarita pizza namngavs för en drottning.
  • Margarita pizza innehåller färska tomater.
  • Mozzarella är en traditionell topping på margarita pizza.