Vad är Pygmy getter?

June 12

Pygmy getter är en domesticerad ras av get som är mindre till växten än andra get raser. De har en adaptiv temperament som gör dem lämpliga för olika miljöer och ändamål. Medan dvärggetter kan användas som en källa för mjölk och kött, några ägare använder dem för detta ändamål.

Dessa miniatyr getter ursprungligen upptäcktes i en region i västra Afrika kallad Kamerun Valley. De kallas Kamerun dvärg getter eller afrikanska pygméer från engelsktalande i Europa. Sverige och Tyskland var de första europeiska länderna att exportera getterna, som var än köps av uppfödare som placerade djuren i djurparker och klassificerade dem som exotiskt. Senare getterna sändes till England varifrån de skeppades till USA och Kanada och säljs till djurparker och medicinska forskningsinstitutioner. Den första dokumenterade leveransen till USA mottogs av Rhue familjen i Kalifornien och Catskill Game Farm i New York.

Kvinnliga dvärggetter kallas gör, medan hanarna kallas dollar. De varierar i höjd från 15 till 23 inches (40-55 cm). Den betyder kan väga 50-75 pounds (23-34 kg), och de spänn brukar väga mellan 60 och 86 pounds (27-39 kg).

Den genomsnittliga livslängden för pygmé getter är mellan 10 och 15 år. Honorna är kan reproducera inom två månader från födseln, även om de flesta uppfödare kommer att vänta tills doe är minst 12 till 18 månaders ålder. Pygmé getter kommer att reproducera av normal säsong och i allmänhet producera två barn i dräktighetsperioder som spänner från 21 till 22 veckor.

Båda könen har horn, även om en doe har vanligtvis raka horn och bocken har en böjd eller spiral par. Uppgifter tyder på att den böjda bildandet av horn på hanarna är den ursprungliga formen. Hår är oftast kort och smidig, även om det kan variera mellan kort och medellång länge säsonger, klimat och geografi förändring. Olika nyanser av hårfärg existerar, från vitt till ljus bruna och röda samt grått, silver och svarta, ofta med frostat tips. Honor i allmänhet inte har en skägg, även om det är möjligt. Hanar kan utveckla ett skägg och mane som är både lång och full.

Liksom andra get raser, pygmé getter är mycket adaptiva djur och kan lätt anpassa sig till olika geografiska områden och klimat. Mat och näring kraven är ganska grundläggande, eftersom getterna är lätta att mata, kräver endast greener, säd och färskvatten. På grund av sin ringa storlek och lätt gå sätt, är pygmé getter ofta används enbart som husdjur i många inställningar, inklusive landsbygden, förorts- och urban utan avsikt av ägaren eller uppfödaren att skaffa mjölk eller kött.