Nivåer av fetma

June 23

Den enkla betydelsen av fetma är för mycket kroppsfett. Det är naturligt och nödvändigt att ha lite fett i kroppen, men för mycket, särskilt runt midjan, är inte hälsosamt. Förutom att göra en person känner sig oattraktiv och obekväm, fetma medför också längs farliga hälsorisker. Några av dessa risker inkluderar stroke, typ 2-diabetes, sömnapné, gallblåsa sjukdom, och artros. Många av dessa risker är hjärtrelaterade: högt blodtryck, högt kolesterol, hjärtattacker, och hjärtsvikt.

Ett sätt att fetma mäts är genom att mäta midjemått. Fyrtio inches eller högre är farligt för män, och trettiofem inches eller högre är farligt för kvinnor. Ett annat sätt att mäta fetma som vanligtvis är vanligare är att beräkna BMI (Body Mass Index). Denna beräkning använder din längd, din vikt, och ditt kön, så det är inte alltid helt korrekt (dvs: muskler väger mer än fett gör, så en body builder kan klassificeras som feta trots att de har en mycket liten andel av fett på hans eller hennes kropp). Däremot kan ditt BMI ändå ge dig en relativt nära idé om din vikt är i en sund intervall eller inte. Ju högre BMI, mer sammanhängande risker du kommer troligen lider av. Klassificeringen av BMI varierar ibland varierar, men en genomsnittlig BMI sortiment är följande:

  • Undervikt: Kvinnor <19.1; Män
  • Normala Range: Kvinnor 19,1-25,8; Män 20,7-26,4
  • Marginellt Övervikt: Kvinnor 25,8-27,3; Män 26,4-27,8
  • Överviktiga: Kvinnor 27,3-32,3; Män 27,8-31,1
  • Mycket överviktiga eller feta: Kvinnor> 32.3; Män> 31
  • Morbid övervikt: Kvinnor och Män 40,0-49,9
  • Superviktiga: Kvinnor och Män> 50

Självklart är det bästa man kan göra för att gå till läkaren. De kommer att kunna köra några tester som visar om du är verkligen överviktiga eller feta eller inte. Det bästa sättet att verkligen mäta fetma och kroppsvikt är genom att ta reda andelen fett som finns i din kropp. En läkare, en viktminskning center, eller ett gym ska kunna hjälpa dig att göra detta. När du vet om du är överviktiga eller feta, är det dags att börja försöka fixa det. Den vinster kropps vikt när kaloriintaget (mat) är större än kaloriutgången (motion); kroppen förlorar vikt när kalori utsignalen är större än kaloriintag. Så, för att gå ner i vikt måste du försöka att äta mindre och motionera mera. Många dieter och viktminskning program finns för att hjälpa dig med dina mål. Innan du ger upp, minns hur mycket friskare och njutbart liv kan vara när man är en hälsosam vikt.