Hur ska jag sköta Antik Affischer?

June 13

Utan ordentlig vård, kommer dina antika affischer förlorar värde, så småningom bli lite mer än färgglada kladdpapper. Dina antika affischer kan skadas av skrynklor eller vikning, solljus, fukt, fukt, spill och syra. Vare lagras eller visas, kommer dina affischer behöver skydd för att hålla sitt värde och skönhet. Du kan ta hand om antika affischer genom att tillämpa alkaliska baserade lösningar till dem, genom att använda syrafria produkter för saker som montering och inramning, genom att visa dem i ramar med ultraviolett-filtrerad glas och inte i direkt solljus och genom att lagra dem på rätt sätt i en torr plats.

Antik affischer gjordes aldrig med hållbarhet i åtanke. De var avsedda att vara engångs reklam, och de vanligtvis gjordes med tunn, låg kvalitet papper, det mesta mycket sura. Tid, ansträngningar och kostnader kommer att krävas för att övervinna dessa begränsningar och bevara dina affischer.

Alkaline-baserade lösningar är tillgängliga för behandling av antika affischer och liknande dokument. Dessa lösningar finns antingen som spray eller vätskor som ska borstas på ytan. Tillämpa dessa lösningar kan bidra till att minska effekterna av syra i papperet.

Du kan minska risken för tårar till dina affischer genom att följa dem till syrafritt linne. För bästa resultat bör detta göras av en professionell. Enkelt limning affischen till en styv underlag kan orsaka skador i stället förebygga skador, och det är troligt att devalvera affischen.

Folding är naturligtvis en säker eld sätt att orsaka skador på dina affischer. Om du inte tänker visa dina antika affischer, bör de förvaras på rätt sätt för att bevara sin skönhet och värde. Om lagringsutrymme är en fråga, kan affischer rullas och lagras i syrafria rör i ett torrt utrymme. För samlare som föredrar att lagra affischer platt, syrafria ärmar är tillgängliga. Håll affischerna i ett mörkt område för att minimera blekning.

Om du föredrar att visa dina antika affischer, inramning det bästa alternativet. Använd ultraviolett-filtrerad glas för att skydda affischen från blekning, och visar inte affischen i direkt solljus. Syrafritt uppbackning och montering rekommenderas, och om du bestämmer dig för att visa antika affischer utan matte bör en gjutning användas istället för att ge ett gap mellan affischen och glaset.

Vissa experter erbjuder retuschering för att återställa skadade affischer. Veck kan döljas med färg, och hål kan fyllas i eller lagas. Meningarna är delade på värdet av restaurering. Vissa människor motsätter gör några avsiktliga förändringar, att hävda att varje ändring, även sådana som är avsedda att göra affischen verkar nya, minska posterâ € s värde, men andra samlare är mer intresserade av att göra sina samlingar se så bra som möjligt. Alla restaureringar bör lämnas ut till potentiella köpare innan transaktionerna genomförs.