Vad är det bästa sättet att rengöra en badrum?

June 21

Det bästa sättet att rengöra ett badrum beror på vem du frågar, men det finns några stora generella riktlinjer att följa. En starkt rekommenderat regel rengöring är att städa uppifrån, och denna metod fungerar oftast mycket bra i badrum. Planera och förbereda dina rengöringsprodukter och förnödenheter i förväg är också en stor hjälp.

Bestäm om du föredrar ammoniak eller blekmedel baserade rengöringsprodukter som de två produkterna aldrig bör blandas eller en giftig gas kan bildas. Vissa människor gillar att använda blekmedel för att rengöra ett badrum, men också använda en ammoniakbaserade fönsterputsmedel för spegeln. Detta är bra så länge blekmedel och ammoniak arenâ € t blandas och en pappershandduk eller trasa som används för en används inte för andra.

Istället för att använda kommersiella rengöringsmedel för att rengöra ett badrum, husgeråd såsom bakpulver och vinäger gör miljövänliga alternativ. Bakpulver kan göras till en pasta genom tillsats av en liten mängd vatten till den. Pastan kan användas som ett milt slipmedel för rengöring sänkor och kranar samt toaletter och badkar. En gammal tandborste fungerar oftast riktigt bra att skrubba de små områden mellan kranarna. Vinäger utspädd med vatten eller använt full styrka kan göra en bra rengöringsmedel för speglar och golv samt glasdörrar dusch.

Glöm inte takfläkt när du rengör ett badrum, eftersom det kan fälla damm och smuts. Toppar av dörrar är en annan plats som är lätt att förbise. Armaturer och fåfänga belysning bör dammas och torkas ren också. Vid rengöring av badrummet från taket ner, det är fortfarande en bra idé att göra området sjunker framför spegeln om du plaska renare eller vatten på spegeln.

Om du behöver rengöra ett badrum som har mer än bara ett ljus till medium mängd smuts, kan du behöva använda några tunga rengöringsprodukter. Var noga med att följa produkt riktningar som det kan kräva ventilation som att ha fönstret badrum öppet medan du använder renare. Några tunga rengöringsmedel för badrum fungerar bäst om du lämnar dem i flera minuter innan sköljning och torkning.

Gummihandskar och en pensel kan bidra till att göra rengöringen toaletten lättare samt lite mer trevlig som du inte behöver röra insidan med bara händer. Utsidan nedre delen av toaletten kan rengöras medan du rengör golvet. Donâ € t glömma att rengöra hörn golvet. När du rengör ett badrum, en av de bästa sätten att det ser extra ren är att ge dusch och handfat kranar en slutlig polish med krom polish på en mjuk trasa.

 • Bleach bör alltid hållas borta från ammoniak, eftersom de två kombinerade skapar giftiga gaser.
 • Bakpulver blandat med vatten kan användas för att effektivt rengöra badrum sänkor och kranar.
 • En mjuk trasa fuktad med munvatten rensar speglar och handfat.
 • Vinäger är en bra naturlig desinfektionsmedel som kan användas i badrummet.
 • Ett antal kemikalier är tillgängliga för rengörings plattor och andra aspekter av ett badrum.
 • Det finns ingen anledning att använda tunga rengöringsmedel på badrum som städas regelbundet.
 • Bakpulver kan användas i en mild pasta att rengöra fixturer såsom toaletter.
 • Använda desinfektionsmedel är ett viktigt steg i rengörings ett badrum för att förhindra spridning av bakterier.
 • Bakpulver kan användas för att rengöra många hushållsartiklar.
 • Bleach utspädd med vatten är en effektiv rengöringsprodukt för badrummet.
 • Rengöring från toppen och nedåt är ett bra sätt att rengöra ett badrum.
 • Grout kräver regelbunden rengöring.