mySAP ERP Cheat Sheet

June 11

När du har fastställt dina affärsmål, ger SAP branschlösning kartor för att hjälpa dig - från affärsprocessen till en enskild tjänst, och även den tekniska specifikationen av den tjänsten (den så kallade Web Service Description Language). Dessa kartor beskriva processerna i en lösning (som ERP eller CRM) eller processerna i en bransch (t.ex. kemikalier eller offentlig sektor). Här är en titt på mySAP ERP Solution Map:

mySAP ERP Cheat Sheet

SAP Industry Solutions

SAP erbjuder mer än 25 branschspecifika affärssystem, som ger ett skräddarsytt system för att bidra till att ge ditt företag en överblick av branschspecifika affärsprocesser. För att hjälpa till att definiera kraven på enskilda branscher, var lösningskartor bransch skapats i samarbete med branschspecifika användargrupper, partners och SAP utvecklingsteam. SAP erbjuder för närvarande följande branschuppsättningar:

Flyg och försvar Högteknologisk Gruv
Fordon Högre utbildning och forskning Olja och gas
Bank Hotelltjänster Läkemedel
Kemikalier Industrimaskiner och Posttjänster
Konsumentprodukter komponenter Professionella tjänster
Försvar och säkerhet Försäkring Offentlig sektor
Engineering, konstruktion, Biovetenskap Järnvägstjänster
och operationer Logistik tjänsteleverantörer Detaljhandel
Finansiella tjänsteleverantörer Media Telekommunikation
Sjukvård Kvarnprodukter Verktyg

SAP Resurser

Innan du hoppar in i den stora världen av ERP, gör dina läxor. Även de potentiella belöningen är stor, vill du inte att ta steget ensam. Lyckligtvis finns hjälp där ute, både i online och mänsklig form. För tips, insikter och SAP information, kolla in några av dessa stora resurser:

  • Din SAP kontorepresentant: Om du är ny till SAP familjen eller för närvarande inte har en SAP-konto representant, gå till www.sap.com/contactsap/directory att lokalisera närmaste kontor.
  • SAP Webbplats: För upp-to-the-minuten-information om SAP, kolla www.sap.com. MySAP ERP avsnitt kan hittas i Solutions område eller genom att besöka www.sap.com/erp; SAP NetWeaver avsnittet (med information om ESA) är www.sap.com/netweaver.
  • SAP Developer Network: För information som är något mer teknik-fokuserad, försök http://sdn.sap.com (registrering krävs).
  • SAP Community: SAP community webbplats kan hittas på www.sap.com/community (registrering krävs). Här kan du bläddra och titta på repriser av de senaste SAP och SAP kundpresentationer på alla aspekter av mySAP ERP och ESA, samt diskutera frågor i olika forum.
  • SAP Evenemang: Det finns många SAP händelser, från arbetade SAPPHIRE konferens och SAP TechEd till lokala evenemang som The Best of SAP World Tour. Allt finns under www.sap.com/events.
  • SAP partner: Gå till www.sap.com/partnersto reda på myriad av partners som kan förlänga eller hjälpa dig med mySAP ERP.
  • SAP användargrupper: Gå till www.sapgenie.com/usergroups(not en SAP-ägda plats) för en lista över användargrupper.