Vad är den vanligaste Geotermisk energianvändning?

January 11

Geotermisk energi används, utnyttja den naturliga geotermisk energi i jorden, har varit en del av människans tillvaro i århundraden, med dokumenterade exempel på geotermisk energi användningen anor grekiska och romerska gånger och att synas i det gamla Kina och Egypten. Det finns ett antal sätt på vilka denna energi kan användas, och det lockade ett stort intresse från alternativa energikällor förespråkare i början av 21-talet som människor och regeringar sökt upp förnybara energikällor.

Den vanligaste geotermisk energianvändning är direkt användning, där uppvärmt vatten och ånga inifrån jorden används för uppvärmning, matlagning och bad. Direkt användning är också den äldsta användningen; grekerna och romarna, till exempel, använde geotermiska fjädrar för bad och även bifogade föreställningar om helande befogenheter att avlagringar av naturligt värmde vatten. Denna användning kan ses i över 70 länder runt om i världen, och är särskilt vanlig i geologiskt aktiva områden såsom Island, där det finns gott om geotermisk energi tillgänglig.

En annan form av geotermisk energi användning kan hittas i geotermiska kraftverk som använder geotermisk energi för att generera elektricitet. Fördelen med sådana anläggningar är att de kan generera energi i en avlägsen plats och överföra den någon annanstans, vilket gör att människor i regioner utan källor geotermisk energi att njuta geotermisk energi. Effektivitets priser för geotermiska kraftverk kan vara mycket hög, beroende på vilken teknik de använder, hur väl de underhålls, och där ström sänds.

Det finns ytterligare alternativ för geotermisk energi användning känd som en värmepump. Med en värmepump, är geotermisk energi som används för att driva värme in i byggnader på vintern, och att dra värmen ur byggnader i sommar. Denna teknik åstadkommer klimatkontroll, ofta till mycket låg kostnad. Det bygger på den naturliga värmen i jorden nära ytan, och inte kräver tillgång till djupa geotermiska insättningar. Denna geotermisk energianvändning kan kallas geoexchange så att människor inte förväxla det med de djupa fyndigheter av geotermisk energi som används i geotermiska kraftverk och direkt användning system.

Denna typ av alternativ energi har både fördelar och nackdelar, som med varje typ av energi som används av människor för att värma, bränslefordon, kock, generera elektricitet, och utföra andra uppgifter. Många förespråkare för alternativ energi har föreslagit att lösningen på energiproblemen ligger troligen i en gyllene medelväg, med människor som kombinerar energikällor och teknik för att möta deras behov, snarare än att förlita sig på en enda teknik.

  • Värme genereras under jordytan kan omvandlas till elektricitet genom geotermiska kraftverk.