Vad är en parallell Virtual Machine?

January 7

En parallell virtuell maskin är en programvara som gör att flera oberoende datorer, utspridda geografiskt för att ansluta till varandra som ett nätverk och låna deras system processorkraft och minne till en ansökan.

Förskjutningen i tillverkningskostnader och populariteten av hemdator har resulterat i en ökning av överkomliga priser på mycket kraftfulla datorer på konsumentmarknaden. Dessa maskiner är underutnyttjade med sina vanliga program, vilket ger en rikedom av processorkraft gratis. Parallell virtuell maskin programvara gör dessa resurser som skall läggas samman och nås för att lösa stora och komplexa vetenskapliga, medicinska eller industriella problem.

Den parallella virtuella maskinen först skapades 1989 på Oak Ridge National Labs från Al Geist. Baserat på arbete där, har projektet utökats vid University of Tennessee i mars 1991 har vuxit stadigt sedan dess.

En parallell virtuell systemet Maskinen har två delar, den ansökan som sitter på de enskilda maskiner och bibliotek gränssnittsrutiner. Den programvara kallas parallella virtuella maskinen demonen, pvmd3 eller pmvd. Denna lilla programmet sitter passivt tills krävs för att köra en parallell virtuell maskin ansökan. När användaren vill köra den här typen av program, måste de först börjar den parallella virtuella maskinen. Det ger dem tillgång till programvaran på någon annan värd.

Den parallella virtuella maskinen rutin biblioteket rymmer alla en fullständig lista över alla koder som behövs för att samordna olika uppgifter som körs på separata värdar. Inkluderat i detta bibliotek är standard rutiner för meddelande passerar, samordning av uppgifter och eventuella ändringar i virtuella maskinen själv.

Det centrala begreppet bakom den parallella virtuella maskinen är att alla program har flera uppgifter som kan köras oberoende av varandra. Denna typ av logik är mycket vanligt är komplexa vetenskapliga beräkningar. Det finns två modeller som används i parallella virtuella maskiner; funktionella och dataparallellismer.

Funktionella parallellismer separera en ansökan till klart definierade, oberoende uppgifter. Dessa uppgifter utförs på separata värdmaskiner. Den parallella virtuella maskinen används för att samordnas utifrån de funktioner, som indata, lösning, produktion och visning.

Data parallellism eller enstaka program flera uppgifter (SPMD) är mer populär metod. I denna metod, alla uppgifter är lika, men varje värd är att lösa en liten bit av det stora pussel. En parallell virtuell maskin miljö stöder båda metoderna, vilket är viktigt eftersom det kan vara mest effektivt att blanda dessa två metoder, beroende på de beräkningar som krävs.

C, C ++ och Fortran är dator programmeringsspråk som används i den parallella virtuella maskinen. Dessa språk valdes eftersom de flesta av de program som används i den här miljön byggdes på dessa språk. Källkoden för parallell virtuell maskin programvara är allmänt tillgänglig på Internet och kan nås via ftp, www, xnetlib eller en automatisk e-post.

  • C ++ är ett språk datorprogrammering som används i den parallella virtuella maskinen.