Vad är Composite Lumber?

July 22

Komposit virke är en typ av produkt som är sammansatt av olika typer av trä som är avstyckade och återvunna tillsammans med tillsatsen av plast och olika typer av kemiska föreningar. Medan de flesta formler kräver en lika andel av trä och plast i skogs avsnitten, det finns produkter på marknaden som använder en större andel av trä i mixen. Komposit virke är särskilt användbart när det gäller byggandet av utomhus däck, framing fönster och skapar inre eller yttre formning av olika typer av bostäder och kommersiella byggnader.

Utseendet på sammansatta virke är nästan identisk med den faktiska virke bordläggning och liknande sektioner. Detta beror på att de processer som används för att skapa produkten involverar använda kemikalier för att hålla sig ingredienserna och komprimering utrustning som resulterar i massivt trä sektioner som kan klippas för att mäta. De flesta exempel på sammansatta virke kommer även ha en träfibrerna utseende som gör den idealisk för färgning när de används i skapandet av en däcksarea.

Det finns flera fördelar med att använda komposit virke i olika byggprojekt. Hållbarheten för timmer är bland de bästa i hybridbygg leveranser, och är mindre benägna att förfalla på grund av exponering för olika väderförhållanden, angrepp av insekter, och även solskador. Detta beror på trä och plast kombination som behandlas med kemikalier som hjälper till att öka produktens integritet och fördröja nedbrytningsprocessen. Dessutom är sammansatta timmer mycket mindre sannolikt att varp, vilket gör den idealisk för användning i många tillämpningar.

Medan komposit virke är utmärkt för användning i byggnader däck, staket och även som trim och gjutning i olika typer av byggprojekt, det finns ett par potentiella nackdelar. Denna typ av virke kan vara dyrare än att köpa behandlat trä virke, vilket gör det mindre attraktivt för vissa projekt. Dessutom gör virket inte har den flexibilitet som finns med lite trä virke, vilket innebär att den sammansatta produkten kanske inte idealisk för alla typer av byggprojekt.

En annan viktig fördel med komposit virke är att produkterna använder sig av material som annars skulle hamna deponier. Normalt är både trä och plast som används material som bärgats och återvunna att bilda de nya avsnitten av virke. Detta bidrar till att minska efterfrågan på avverkning nytt trä, vilket i sin tur bidrar till att lindra effekterna av avskogning på miljön.