Vilka är de olika typerna av laminatgolv?

July 18

Laminat utvecklades först av ett svenskt företag i 1920â € s för användning som bordsskivor. I 1970â € s, var denna metod utvidgas till golv, och den nya stilen vunnit popularitet först i Europa och sedan i USA. Billigare sedan många traditionella golv, kommer laminatgolv i olika storlekar, stilar och hållbarhet betyg.

Laminatgolv består av fyra lager. Den övre och nedre består av cellulosapapper mättat i en melamin plastharts. Denna beläggning skyddar design och är grunden, bränna, skrapa och fläckresistent. Det dekorativa skiktet, som kommer nästa, är cellulosapapper med ett foto eller utskrift av önskad design. Kärnan i golv är tillverkad av tät väv eller träpartiklar, och behandlas för att vara vattentäta.

De flesta laminat behandlas av direkt tryck, som sätter ihop alla fyra lager tillsammans, och sedan pressar och värmer dem att bilda ett band. En ny högtrycks Metoden har utvecklats och används på dyrare, high-end märken. I denna process är de övre och nedre skikt innehållande plastharts behandlas separat, och sedan smält till de dekorativa och kärnskikten under högt tryck.

Mest laminatgolv är utformad för att efterlikna trägolv, även om vissa härma kakel eller sten. Det finns en variation av färger och stilar, och plankstorlekar kan variera i bredd och längd. Även om det är uppenbart att golvet inte är verklig sten eller lövträd, inte erbjuda det en attraktiv, ekonomisk och enkel att installera alternativ som är 15 gånger starkare än en traditionell trägolv. De är lätta att underhålla med bara en fuktig mopp och en citrus renare, eller vatten blandat med ättika eller ammoniak.

Ursprungligen hade laminatgolv som skall limmas ner och lämnades att torka under 24 timmar. Nu, de flesta märken kommer med en tunga-i-spår konstruktion som enkelt glider samman och kräver inga spikar eller lim. Denna stil kallas ett flytande golv, och även om det är lätt att installera, kan det vara bullrig och skapa ekon. Ett sätt att mildra eventuella bullerproblem är att installera någon typ av pad, oftast kork, under golv.

Sammanslutningen av europeiska producenter av Laminatgolv (EPLF) har utvecklat en rating AC-system baserat på en serie av kvalitetskontroller kontroll motståndskraft mot nötning, slag, fläck, bränna och repor. En AC1 Betyget är lägst, och denna produkt bör endast användas i låga trafikområden. Å andra sidan, AC5, den högsta rankade produkten, används vanligen för kommersiella områden med extremt hög trafik. AC2 och AC3 betyg anses bra för hemmabruk. Om laminatgolv inte uppfyller de miniminormer i någon av dessa tester är det förnekas ett betyg. Medan det finns nu flera laminerade golvtillverkare i USA, är det europeiska klassificeringssystemet den enda i bruk.

Konstruerad golv utvecklades i USA före införandet av laminatgolv, och de två kallas ibland med samma namn. Konstruerad golv, dock består av tunna trä lager utan screentryck eller plastbeläggning. De bottenskikt liknar plywood, med smalare remsor av pre-färgade ek, lönn, eller körsbärsträ cirka 0,18 tum (3 mm) tjock ovanpå.

  • Mest laminatgolv är utformad för att efterlikna utseendet på riktiga trägolv.