Vad är en Floor Furnace?

July 30

Ett golv ugn är en typ av värmesystem som installeras under golvet. När installationen är klar, är ugnen i nivå med golvet. Ugnen fungerar genom att skicka uppvärmd luft in i rummet, där den sprider. Dessa ugnar är ett gemensamt värmesystem i äldre hus, och de gör ett bra val för villaägare som vill uppdatera sina äldre hem som inte innehåller kanalsystemet. Dessa system utstrålar värme i hemmet, så kanalsystemet är inte nödvändigt.

Om du aldrig har sett en golv ugn, kan du bli förvånad första gången du stöter på en. De ser oftast ut som en överdimensionerad värmekälla. Om de finns i en hall eller litet rum kan det inte vara möjligt att gå igenom hemmet utan att trampa på den.

De flesta golvvärmare inte ha tvingat luft eller fläktar, även om det finns fläktgolvvärmare. I dem som inte har en fläkt, passerar den uppvärmda luften in i rummet genom konvektion, gradvis dispergering genom huset. Denna metod för uppvärmning är inte alltid effektivt. Rum som är belägna längre bort från ugnen kommer att vara kallare än rummet där golvet ugnen är belägen.

Om hemmet är stor, har många fönster, eller dålig isolering kan det vara omöjligt att hålla hela hemmet bekväm. Du kanske upptäcker att att få rum längst bort bekvämt varmt, är det rum där eldstaden ligger obehagligt varmt.

Om ditt hem innehåller en golv ugn, eller om du funderar på tillägg av en, det finns flera sätt som du kan göra ditt hem mer bekväm. Överväg att använda små rumsvärmare i sovrum eller badrum som inte gränsar till rummet som innehåller ugnen. Lägg plastfilm till fönstren i ditt hem för att förhindra drag från att komma in. En takfläkt i rummet med golvet ugnen, som körs på låg hastighet, kommer att hjälpa driva uppvärmda luften genom hemmet.

Du kan också dra nytta av solen för att hjälpa värma ditt hem jämnt. Om rummet som innehåller ordet ugnen får direkt sol, särskilt från söder eller väster, överväga att lägga tunga gardiner för att blockera solen och hålla det rummet svalare. Om dina svalt rum får solexponering, dra för gardinerna öppna under den tid på dygnet när solen är som starkast så att solens strålar värmer rummet.

Medan golv ugnar är inte den mest ekonomiska eller effektiva sättet att värma ett hem, om ditt hem är utrustad med ett operativt golv ugn, är det vettigt att göra allt för att använda den för att hålla ditt hem bekväm.