Vilka är för- och nackdelar med unwaxed Floss?

March 9

Fördelar med att använda ovaxad tandtråd för att rengöra tänderna inkluderar dess användarvänlighet på trångt tänder, avsaknad av smak och enkla grepp. Nackdelar inkluderar det inte är så robust som vaxade tandtråd och svårigheten med att passera den genom tänderna.

Ovaxad tandtråd brukar vara ganska tunn. Många människor med fullsatt tänder, därför tycker att det enklaste typen av tandtråd att använda. Man kan tycka att det kan passa mellan trånga utrymmen, där mat och plack kan fångade oftast.

Vissa individer föredrar ovaxad tandtråd eftersom det har oftast ingen smak. Medan vaxad tandtråd kan smaka som mynta eller kanel, till exempel, kan dessa smaker verkar alltför konstlad för vissa peopleâ € s smak. Som tandtråd är ofta gånger det sista steget i oneâ € s dagliga tandhygien rutin, kan denna oönskade smaken dröja. Ovaxad tandtråd brukar inte presentera detta potentiella problem.

Andra tycker att ovaxad tandtråd är den enklaste typen av grepp mellan fingrarna. Av detta skäl, kanske mindre tandtråd måste användas varje gång. Individer tenderar att använda mer tandtråd när det är halt, så att de kan svepa produkten runt fingrarna flera gånger för bättre kontroll. Detta kanske inte är nödvändigt när man använder en ovaxad produkt.

Det finns potentiella downfalls att använda ovaxad tandtråd också. Det är oftast inte så robust som vaxad tandtråd. Floss är tillverkad av flera stycken av nylonsträng tråd tillsammans; dessa trådar kan börja fransa utan en beläggning av vax för att hålla dem intakta. Brott eller snäpp kan inträffa under användning.

Vaxet på tandtråd är tänkt att göra glider genom tänderna och över tand fixturer lättare. När tandtråd inte vaxad, får den inte glider samt genom trånga utrymmen. Tandvård såsom broar eller tandreglering hängslen kan medföra problem om man använder tandtråd som inte är vaxad. I dessa situationer, en bredare tand tejp eller expanderande tandtråd gjord av kraftigare, kanske mer töjbar ovaxad material fungerar bättre än ovaxad tandtråd kunde.

Valet av vilken typ av tandtråd att använda är mest en fråga om personlig preferens. Flossing med rätt form är kanske viktigare än skillnaderna mellan ovaxad eller vaxad tandtråd. Man bör se till att inte knäppa tandtråden mellan utrymmen, vilket kan resultera i att skära tandköttet och lämnar dem öppna för infektion. I stället är det viktigt att försöka lindra tandtråd in i ett utrymme och försiktigt täcka ytorna hos tänder och tandkött noggrant.

  • Vaxad tandtråd brukar vara tjockare, så kanske inte fungerar med människor som har trångt tänder.
  • Vaxad tandtråd kan köpas i mynta och kanel smaker.
  • God tandhygien är avgörande för att upprätthålla en hälsosam leende.
  • Ovaxad tandtråd kan vara särskilt svårt att trä under hängslen och andra tandläkarutrustning.