Vad är en Transistor Checker?

September 30

Transistor pjäser, även känd som transistor testare, är apparater som används för att testa den elektriska beteende transistorer och diod stater inom transistorer. Transistorn anordning används ofta för kretsar och elektronik. De flesta transistor pjäser testa huruvida en transistor sjunker ingång (NPN) eller sourcing utgång (PNP). Det finns också olika typer av transistorer, beroende på vad enheten testar.

En automatisk transistor checker används för att testa bipolära transistorer. Den använder en metod för att skriva, stift och kontrollera framåt likström (DC) vinst. Den automatiska transistor checker används oftast på små, bärbara elektroniska enheter eftersom den använder lite batterikraft för att mäta framåt DC vinsten. Denna typ av transistor checker avgör automatiskt om typen transistorn är NPN eller PNP, liksom en pinut. Anordningen är även användbar för snabb-kontroll av ett parti i okända enheter.

Kretstransistor pjäser testa någon typ av transistor som är ansluten till kretsar i elektroniska enheter. Transistorer är ofta lödda på ett kretskort, vilket gör det svårt att avgöra om ett problem på kretskortet uppstår en transistor eller något annat. Unsoldering transistorer är inte praktiskt, så en krets transistor bricka kan kontrollera transistorn utan att behöva ta bort den. Denna typ av krets transistorn checker testar transistorn genom att beräkna våglängden hos transistorn signalen som visas över lasten hinder av en testuppsättning. Den mäter också DC flöde vid vissa punkter i en testkrets.

En annan typ av transistor checker är SCR, Diod och Transistor Analyzer. Denna typ av pjäs testar olika elektroniska komponenter, inklusive kiselstyrda likriktare eller halvledarstyrda likriktare (SCR); dioder, vilka är halvledarkomponenter som passerar elektriska strömmar i endast en riktning; och transistorer. Den pjäs utför några tester på varje komponent, inklusive öppnar, shorts, och standarddriftstillstånd. För transistorer, kommer det att testa ljud oscillatorn funktionen. Testning innebär ansluter SCR, diod eller transistor till pjäs.

Tunnfilmstransistor (TFT) pjäser testa den tunna filmen transistorâ € s elektriska egenskaper. De TFT checker testerna denna typ av transistor genom en icke-kontakt strömkälla, skydda TFT från ogynnsamma effekter som föroreningar och förstörelse. En transistor checker testar arrayen substrat av en TFT, inbegripet leveransanordningar av jonflödet och jonflödet på substratytan. Denna typ av pjäs är bra därför att det inte behöver ansluta till en transistor att ordentligt arbeta.

  • Olika transistor pjäser behövs beroende på vilken typ av transistor.