Håll äldre personal som bedriver at Work

March 25

Människor av olika generationer inte bara kommunicerar på olika sätt. De har också olika motiverande förare. Smarta chefer anpassa sina kommunikations, ledarskap, tillsyn, erkännande och tålamod nivåer när ledande en avdelning befolkas av människor av olika generationer.

Beskrivningarna som följer är bara generations generaliseringar. Räkna med några undantag från regeln. Som sagt, de flesta arbetsgivare (och anställda) kommer att känna igen de sanningar i de egenskaper som förknippas med varje generation.

Att attrahera, utbildning, engagerande och givande Baby Boomers

Generellt identifieras som födda mellan åren 1945 och 1964, Baby Boomers är idealistiska och har en tendens till personlig och social uttryck. Den första generationen att tjäna och ha mer än sina föräldrar, baby boomers är vanligtvis ambitiösa, materialistisk, och benägna att vara arbetsnarkomaner.

Förhör myndighet - en grundsats för massor av ungdomar i 1960 och 1970 - är fortfarande mycket en del av Boomer inställning till livet och att arbeta. Boomers är mycket mer benägna att utmana ledarskap än de som kom före dem, och även för att omfamna förändring. Boomers minns också när få e-post var en bra sak, och inte överväldigande.

Till skillnad från sina föregångare, har Baby Boomers i stort sett valt mot pensioneras vid 65 års ålder Varför? För en sak, de gillar sina jobb. Visst, om de hade arbetat i en kolgruva eller en monteringslinje för de senaste 30 åren, kan de känna annorlunda.

Men många Baby Boomers arbetar i kunskapsbaserade positioner, som ofta ganska engagerande. Dessutom med nedläggningen av traditionella pensionsplaner - plus det faktum att människor är i genomsnitt lever längre - många Boomers har funnit att pensionering vid 65 är inte ekonomiskt försvarbart.

Traditionalister (aka, "The Silent Generation")

Förutsätt inte att Baby Boomers omfattar de äldsta medlemmarna i din anställde deltagarlistan. Det kan finnas kvar några "traditionalister" eller arbetare födda mellan 1925 och 1944 (även om inte många, med tanke på deras ålder). Traditionalist arbetare motiveras av överensstämmelse, stabilitet, säkerhet och rörlighet uppåt.

De tenderar att svära trohet till företaget som anställt dem. De identifierar sig med påståendet "Jag ska ge mitt allt till mitt företag" med nästan samma glöd de kanske en gång har känt för "Jag kommer att kämpa för mitt land." Detta tema populariserades i Tom Brokaw bok The Greatest Generation (Random House) .

Denna generation kännetecknas också av en respekt för auktoriteter. Som sådan, deras trohet till företaget ofta smälter med sin lojalitet till överordnade och medarbetare.

Traditionalister är stolta över att göra sitt arbete konsekvent, pålitligt, och väl, men de sannolikt inte är intresserade av de senaste tekniska verktyg eller de hetaste trenderna inom management. Med pensioneringen hotande, många traditional motiveras av en önskan att lämna arbetskraften inom säkerhet och komfort, och glad att de uppfyllt sina skyldigheter sysselsättning till sina företag.

På grund av dagens svåra ekonomiska förhållanden, men vissa traditionalister, som många Boomers, har skjutit upp pensioneringen till sina besparingar återhämta sig. Detta kan leda till spänningar med de yngre anställda, som funderar på att flytta upp.