Visa filer av en viss typ

March 23

När du vill öppna ett dokument, du normalt visa dialogrutan Öppna genom att välja Öppna på Arkiv-menyn, eller genom att klicka på Öppna verktyget i verktygsfältet Standard. Detta är en standarddialogruta i Word, som används för att lista de filer som du kan öppna i programmet. Längst ner i dialogrutan kan du använda Filformat list att begränsa Vilket ord visas i fillistan.

Vad händer om du vill visa filer som har en icke-standard filändelse, dock? Till exempel, vad händer om du vill visa bara de filer som du har sparat med hjälp filnamnstillägget .Låt? Om du vill göra detta, gör Word det enkelt: att helt enkelt skriva in * .Låt i rutan Filnamn och tryck på Enter. Word visar plikttroget alla filer som slutar med .Låt.

Vad händer om du vill visa bara de filer som börjar med W och slutar i DOC? Allt du behöver göra är att skriva in w * .doc i rutan Filnamn och igen på Retur.

För dem som har funnits datorer ett tag, kanske du känner igen ett mönster här. Mönstret är enkelt, du kan använda den gamla DOS jokertecken (asterisk och frågetecken) för att ange ett mönster för de filer du vill Word till listan.

WordTips är din källa för kostnadseffektiv Microsoft Word utbildning. (Microsoft Word är det mest populära ordbehandlingsprogram i världen.) Detta tips (1718) gäller för Microsoft Word 97, 2000, 2002, och 2003. Du kan hitta en version av detta tips för menyfliksområdet i Word (Word 2007 och senare) här: Visa filer av en viss typ.