Vilka är de olika typerna av Turntable bläckpatroner?

March 15

Kristallen och keramiska mickar från förr: s skivspelare har ersatts av den magnetiska kassett - nu standard för moderna skivspelare. Även om de saknar amplifieringen av de gamla kristall eller keramiska pickuper, magnetiska skivspelare patroner spåra mycket lättare över posten, vilket orsakar mindre slitage i spåret. Det finns två grundläggande typer av magnetiska skivspelare patroner: rörliga magneten (även känd som MM) och rörlig spole (MC).

En rörlig magnet skivspelare patron innehåller en liten magnet i pennan, inneslutet mellan två uppsättningar av spolar för stereoutgång. Som pennan spårar postens spåret, vibrerar magneten och alstrar en liten elektrisk ström i spolarna. Rörliga magnet-typ skivspelare patroner är skonsammare mot poster eftersom de kräver mindre spårning kraft, eller prispress från nålen. De flesta har en penna som är lätt för en användare att ersätta.

Magnetspole skivspelare patroner genererar också elektromagnetism, förutom att magneten och spolar återförs från den MM patronen. I MC patroner, är spolarna kopplade till pennan. Eftersom spolarna är mycket lätta och gjorda av mycket fin tråd, ger MC patrontypen överlägsen spårning, bättre svarsfrekvens och ljudkvalitet. På nedåtsidan, MC patroner är betydligt dyrare än MM patroner. De genererar också mindre signal och kräver vanligen ett upptransformator att eliminera oönskat brus och brum.

Audiofiler debatterar vilken typ av patron är ett bättre val. De flesta experter är överens om att rörliga spiralkassetter ger bättre prestanda. Rörliga coil patroner kostar mer och ger mindre spänning än MM patroner, dock, så de är inte lika önskvärt att vissa konsumenter. Också, eftersom pennan i en rörlig spole skivspelare patron inte är lätt utbytbar, patronen vanligtvis måste skickas tillbaka till fabriken eller kastas bort när nålen slits ut eller går av.

Korrekt installation av skivspelare patroner är viktigt. Om patronen inte är korrekt i linje, kommer det att skada både pennan och skivan själv. Andra faktorer som påverkar patron livslängd och prestanda är kvaliteten på skivspelare delar och förstärkning. Till exempel, om tonarmen på en skivspelare inte är monterad eller uppvägs som den borde vara, patronen prestanda kommer följaktligen att drabbas.

Det finns två typer av patron fästen: standard halv tum mount och P-mount. Standard halv tum patron fästen har fyra stift i baksidan för anslutning till headshell och två skruvar upptill. De headshell kablar ansluta direkt till patronen. Typen P montering är också fyra stift i ryggen och hålls på plats av en enda skruv på sidan.