Förbättra din relation Cheat Sheet

March 24

Bättre kommunikation är en viktig del av att förbättra er relation. I själva verket är det den enskilt största förbättringen du kan göra. För att vara en effektiv kommunikatör, måste du vara en god lyssnare först. Ta dessa nyckelbegrepp ombord:

 • Delta: Detta innebär att visa att du är uppmärksam. Du kan göra det genom att se till att ditt kroppsspråk är öppen och att du inför din partner, och genom att ge god ögonkontakt. Nicka Också huvudet för att visa att du lyssnar och ger minimala verbala signaler såsom yttra "öh, um" på strategiska platser.
 • Omräkning: Om din partner har sagt något särskilt viktigt, visa din förståelse genom att upprepa det tillbaka - "Så du säger att du vill att jag ska hämta barnen på väg hem från jobbet i morgon."
 • Klargörande: Om du inte är säker på att du har förstått något, be om klargöranden - "Så du säger att du vill att jag ska hämta barnen på väg hem från jobbet i morgon?"
 • Sammanfattande: När du har delat en hel del information, kan du dra ihop de viktigaste trådarna för att visa att du har hela historien - "Så du kommer att ha en riktigt stressig dag i morgon och du är orolig för efterbehandling i tid, så du vill att jag ska hämta barnen på vägen hem från jobbet. "
 • Uppmuntra: För att visa att du vill lyssna och du vill höra mer, använd minimala encouragers att hålla din partner flyter. Till exempel säger något i stil med "Och vad hände?" eller "På vilket sätt?" eller helt enkelt "Gå vidare."
 • Att vara tyst: Se till att du inte gör allt snacket. Ge gott om plats för din partner att tala, och låta lugna tider när hon kan tänka på vad hon vill säga nästa. Medan detta händer, se till att du inte bli distraherad och börja nervösa eller skriva morgondagens inköpslista, men fortsätter att närvara fysiskt.

Identifiera Aspekter av Förhållande Intimitet

När tänker intimitet och områdena din relation som du vill förbättra, med tanke exakt vilken typ av intimitet du vill ha mer av kan vara till hjälp. De fem aspekterna av relationen intimitet är:

 • Emotionell intimitet: Att vara likartad i din känslomässiga uttryck. Det kan innebära att gråta eller skrika på samma möjliga saker eller att ni båda är lika känsliga eller robust för känslor.
 • Intellektuell intimitet: Att vara på samma våglängd. Du delar tankar och idéer och känner kunna förstå varandras tankeprocesser.
 • Fysisk intimitet: Att vara nära fysiskt och dela en meningsfull koppling genom ömsesidigt beröring, sensualitet och sexuell njutning.
 • Fritids intimitet: Att kunna skratta, slappna av och ha roligt tillsammans igenom liknande behov och intressen i icke väsentliga sysselsättningar.
 • Andlig intimitet: Att kunna dela stora grejer med liknande nivåer av passion och glöd. Det kan vara religion, politik, miljöfrågor, mänskliga rättigheter, djurens rättigheter eller ens dela en passionerad tro på någonting alls.

Att handskas med ilska i en relation

Vi blir arga med våra partners från tid till annan. Prova följande tips som hjälper dig att minimera de destruktiva effekterna av ilska på dig och din relation:

 • Adress ilska omedelbart. När du börjar märka tecken på ilska, fråga din partner vad som händer. Lämnar en arg person att vårda henne ont gör saken värre, inte bättre.
 • Håll lugn. Ilska bränslen ilska, så det lugnare du kan förbli, avtar den snabbare din partners ilska. Skrika på en partner i ett raseri eskalerar hennes ilska och gå med en passivt aggressiv partner i tjura kan göra situationen fortsätter för evigt.
 • Erkänn din partners känslor. Öppet säga "Jag kan se att du är arg" och, i förekommande fall, "Jag förstår att du är arg över. . . "Hindrar din partner från att känna att hon måste bevisa hur hon känner antingen genom att kasta sin vikt runt eller dra sig tillbaka till tystnad.
 • Visa att du lyssnar. Människor fortsätter ofta att vara arg eftersom de inte tror att de blir lyssnade på eller tagna på allvar. Använd aktivt lyssnande tekniker för att vara säker på att din partner känner sig hörd.
 • Dela dina känslor. Om du känner dig arg, då säger så. Om du känner dig nervös, upprörd eller frustrerad av din partners ilska, då aktien som också. Detta är särskilt viktigt med passiv aggressivitet, när en partner kanske vill förneka att hennes beteende har någon inverkan på dig.
 • Var försonlig. Uppträda på ett sätt som visar att du vill sluta fred. Det kan innebära att säga att du är ledsen eller erkänna din roll i ett problem eller nå ut fysiskt.
 • Använd den trasiga rekordet tekniken. Någon i mitten av en ilska ofta hoppar från en punkt till en annan utan att ta tid att lyssna på vad du säger, och någon som är passivt aggressiv kan fortsätta att göra samma gipp om och om igen.

  Den brutna rekord teknik kan hjälpa dig att hålla fast vid era vapen, och rakt på sak. Helt enkelt upprepa, lugnt men assertively, vad du vill säga. Till exempel "Det här var ett missförstånd, jag menade inte det jag sa det sätt du hört det" eller "Jag vet att du är arg, men jag kan inte ändra min arbetsåtaganden."
 • Försök imma. Det här är en användbar teknik för att parera orimligt kritik, oavsett om det är genom gnagande passiv aggression eller mitt i en arg utbrott. Hellre än att argumentera med din partner, du tar vinden ur seglen genom att komma överens delvis eller dimbildning.

  Till exempel, om din partner anklagar dig för att vara självisk hela tiden, säg, "Jag håller med om att ibland tror jag inte om effekterna saker har på dig och jag ska försöka hårdare." Eller om hon är arg på dig för att vara sent, kan man säga, "Jag är ledsen att jag var oundvikligen sent, och jag borde ha ringt dig tidigare så att du vet."
 • Gör en negativ påstående: När kritiken är förtjänade, men det är uttryckt, du får ofta frestas att bli defensiv eller försöka rättfärdiga sig själv. Negativ påstående stoppar ett argument i dess spår genom att lugnt och allvarligt överens med vad som har sagts. Du säger, "Du har rätt, jag hade fel, jag borde inte ha. . . '

Regler för effektiv kommunikation

Kommunicera effektivt är slutstenen till någon relation. Använd tipsen i den här listan för att se ditt budskap når fram - och hjälpa dig att lyssna på vad du får höra.

 • Var tydlig om syftet med samtalet: Innan du öppnar din mun, se till att du vet varför du gör det. Ingen kommunikation är effektiv om du inte vet vad du hoppas uppnå genom den.
 • Välj din timing: Se till att du är både så avslappnad som möjligt, har gott om tid och kan inte avbrytas.
 • Håll dig till sakfrågan: Försök inte få allt på bröstet på en gång. Håll fokuserade på frågan som du måste ta itu med.
 • Undvik att starta meningar med "You. . . ': Starta inte ut med en anklagelse - eller genom att låta som om du gör en.
 • Aldrig säga aldrig eller alltid: kategoriska påståenden är provocerande och osannolikt för att vara sant. Klipp ut dem.
 • Titta på dina shoulds och shouldn'ts: Såvida du ärligt tror att du har rätt att ta den moraliska höga marken och predika för din partner, gör det inte
 • Avbryt inte: Även om du är 100 procent säker på att din partner har ingenting annat värt att säga, håll shtum och låt honom avsluta. Om du vill att din partner för att bli en bättre talare, då först måste du bli en bättre lyssnare.
 • Håll dig lugn eller skjuta upp samtalet: När folk blir arga, tenderar anledning att försvinna. Koppla av eller ta en time out.
 • Undvik sarcasm, monologer eller tankeläsning: Försök inte att manipulera situationen till din fördel. Om du pratar med din partner eller agera på ett sätt som du aldrig skulle drömma om att göra med din chef, så fråga dig själv varför.
 • Uttryck dina känslor och dina åsikter: Att säga att du känner dig icke värderad när han är sent förklarar inte bara vad problemet är, men effekten att problemet är att ha på dig.