Vilka är de vanligaste vasektomi problem?

March 18

Efter att ha genomgått en vasektomi, vissa män rapporterar gemensamma problem såsom blåmärken nära snittet platsen, svullnad och mindre obehag. Dessa vasektomi problem är att vänta, och i allmänhet bara varar ett par dagar. I vissa fall kan mer allvarliga komplikationer uppstår, däribland post kirurgi infektion.

Nästan varje patient kommer att uppleva några vasektomi problem i dagar eller veckor omedelbart efter förfarandet, inklusive blåmärken och svullnad av testiklarna, liksom viss smärta och obehag. Det är vanligt att läkaren att förskriva en oral smärtstillande och eventuellt en anti-inflammatorisk medicin för att lindra dessa symtom. Många patienter tycker att det är lämpligt att tillämpa en påse med is till området för en kort mängder tid att begränsa blodcirkulationen och lindra smärta. Efter en vasektomi, patienter vanligen instrueras att anmäla läkare omedelbart om allvarligare vasektomi komplikation manifest, såsom feber eller bildandet av klumpar i testiklarna.

Det finns andra mer seriösa vasektomi problem som kan manifestera efter operationen såsom feber, infektion, och ett tillstånd som kallas sperma granulom, som hänvisar till baksidan av spermier i testiklarna. Vid något av dessa villkor är det viktigt för patienten att söka läkare från sin läkare så fort som möjligt. En feber kan oftast behandlas hemma med OTC-läkemedel och vila, men om en infektion är närvarande, kommer läkaren vill undersöka området och agera därefter. Det är ovanligt att spermier granulom att orsaka problem, och de flesta av de klumpar löser på egen hand inom ett år.

Några studier har infört idén att länka vasektomi och en ökad risk för prostatacancer för patienter som väljer detta förfarande. De flesta läkare tror att det finns något samband mellan att genomgå en vasektomi och en ökad frekvens av prostatacancer. Det föreslås att varje man ser regelbundet en läkare för prostata tentor för att säkerställa en god hälsa.

Även om det är sällsynt, är vasektomi misslyckande ett problem för ett litet antal patienter. Orsaken till dessa typer av vasektomi problem är ofta okända och även en del av orsaken patienterna rekommenderas att använda alternativa former av preventivmedel för de första tre månaderna efter ingreppet. Så länge patienten följer den begärda spermier provtagningsschema, kan denna fråga lösas innan några oplanerade graviditeter uppstår.

  • En bieffekt av en vasektomi kan blödning, smärta eller känslan av fullkomlighet i testiklarna.
  • Vissa studier har visat att ha en vasektomi ökar en människas risk för prostatacancer.
  • Spermier kan dock finnas kvar i upp till 20 utlösningar efter en vasektomi.