Vad är en Gravy Boat?

October 25

En sås båt är en typ av kanna eller avlång skål designad för att betjäna Brunsås. De ses ofta på bordet under semesterperioden, när kockar gör såsen att följa med kalkon, gås, potatismos, och andra traditionella vinter rätter. De sträcker sig från det enkla till det överdådigt dekorerat, och de kan göras i en mängd olika material för att koordinera med ett sortiment av tjänsteuppsättningar. Många familjer inkluderar en sås båt med andra delar av släktklenod porslin och silver, som går ner från generation till generation.

Gravy Båten är något unikt i porslin världen, eftersom den är konstruerad för ett mycket specifikt syfte och dåligt anpassade till andra. De flesta människor har en smäktande i sina skåp väntar på sin stund av ära, men i det förflutna, var det anges oftare, särskilt i södra USA, där brunsås är ett vanligt komplement till kvällsmåltid. Några gamla gammaldags diners och restauranger i den delen av USA fortfarande erbjuda en sås båt med vissa måltider.

De flesta gravy båtar är gjorda av lera eller porslin och formad som långa, djupa rätter med ett handtag i ena änden och en pip i den andra. Dessa har vanligen också en åtföljande bottenplatta för att samla spilld gravy, även om vissa versioner är en fast, gjuten, istället för att ha två delar. Vissa har en två hanteras design och är tänkt att hålla en sås sked eller slev, medan andra är formade som små upprätt kannor som kan hällas såsen. Silver företag kan cast gravy båtar att följa med kompletta tjänster uppsättningar, även om dessa är sällsynta.

Gravy Båten brukar förde ut med kött kursen, eftersom såsen är traditionellt tillverkas med pourings från kalkon, gås, lamm, eller annat kött som har upprättats. Liksom andra små kryddade rätter, är såsen båten ofta gått runt bordet, om än i formella middagar, kan en servitör bär den från diner till diner, i vilket fall en skänk designen används typiskt.

Gravy sig är en typ av förtjockad sås med dropp från en rostad kötträtt och förtjockad med mjöl. Gravy börjar traditionellt med en roux, en blandning av ett fett, såsom ister eller smör med mjöl, till vilken vätska tillsätts. Vissa såser integrera små bitar av kött, som i giblet sås eller bacon sås, för att lägga textur och smak. Om inte blandas långsamt nog, kan såsen bli chunky som en följd av små mjölformationer, i vilket fall det bör tvingas genom en sikt för att bryta upp klumparna.

  • Gravy båtar är konstruerade för en specifikt syfte.